07 July 2018 @ 09:37 pm
par klavierēm un policiju  
Pēdējā laikā nez kāpēc vairākkārt ir uzpeldējusi atmiņa par to, ka reiz, kad man bija piecpadsmit vai sešpadsmit gadi, kaimiņi izsauca policiju, jo es naktī ļoti skaļi klausījos kaut kādu Šūmaņa klavieru skaņdarbu. Es nevēru vaļā durvis, līdz viņi aizgāja, kas vispār pārsteidzoši, nu, ka aizgāja, lai gan es nezinu, kāds ir protokols šādām situācijām, jo mūziku, es, protams, izlslēdzu pēc pirmā zvana. Tas, ko es darīju - bija - slēpos savā istabā un izlikos, ka šī situācija neeksistē, kamēr mana klasesbiedrene, kura tobrīd bija ciemos, stāvēja pie durvīm, pa actiņu vēroja policistu un noklausījās viņa sarunu ar kaimiņieni. Laikam jau man tas ir diezgan raksturīgi - sastrādāt muļķības un tad baidīties un izvairīties no konfrontācijas. No otras puses, tobrīd slēpšanās bija izdzīvošanas stratēģija. Es taču labi zināju, ka esmu nepilngadīga un piedzērusies, un, iespējams, man tūlīt tāpat būs lielas nepatikšanas. Nav jau gluži jāskrien tām virsū. Ko es citu būtu varējusi darīt? Iet un iepūst trubiņā? Droši vien no morāles viedokļa tas būtu bijis pareizi. Bet kā mana draudzene nesen teica, morāle ir soliņš, uz kura tu sēdi, kamē dzīve turpinās.

Pēdējos gados es šo paradumu esmu izskaudusi, bet vispār man ļoti patīk skaļi kaut ko klausīties. T bija izdomājusi joku, ka es esot ļoti labsirdīgs un dāsns cilvēks, jo sniedzu mūsu kaimiņiem iespēju nemitīgi dzirdēt kvalitatīvu mūziku.
 
 
( Post a new comment )
annuska[info]annuska on July 7th, 2018 - 10:05 pm
nekāds lielais pārkāpums jau tas nav, parasti policija neko nevar izdarīt, ja kāds tiešām traucē. bet kad es jaunībā ar vecākiem dzīvoju Vesetas ielā, zem mums dzīvoja Zigmunds Skujiņš ar kundzi, un viņa man reiz trijos naktī piezvanīja un pajautāja, vai Vēbera koncertu nevarot pārcelt uz piemērotāku laiku. cik viņa bija jauka, ka nezvanīja policijai! (man ir mazliet neērti, ka tas bija Vēbers, bet jābūt patiesai)
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 7th, 2018 - 10:12 pm
Kas ir Vēbers? :D
Nu, labi, es ākstos. Bet neesmu ar viņa daiļradi labi pazīstama. Es vispār slikti orintējos klasiskajā mūzikā, bet man patīk klavieres un čelli.

Epizode izklausās episka. :) Bet man vispār šķiet, ka, ja vien nav runa par potenciāli vardarbīgām vai citādi bīstamām situācijām, uzreiz saukt policiju ir diezgan nejauki.

Par mūziku gan jau, ka neko izdarīt nevarētu. bet par to, ka esmu dzērusi, gan varbūt. plus, man bija bail, ka viņi uzmeklēs manu māti, un viņa mani nogalinās.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
annuska[info]annuska on July 8th, 2018 - 09:23 am
Endrjū Loids Vēbers, Operas Spoks u.c. mūzikli
(Reply) (Parent) (Link)
annuska[info]annuska on July 8th, 2018 - 09:24 am
t.i. tā pat nav īsti klasiskā mūzika
(Reply) (Parent) (Link)
Lacy F[info]panacea on July 7th, 2018 - 10:47 pm
kā cilvēks, kas ir cietis no kaimiņu mūzikas (reiz pat bija situācija, kad augšstāvā dzīvoja mūziķis, blakus dzīvoklī metālisti, un viņi visi vienlaicīgi mēdza spēlēt mūziku) es ļoti ļoti vēlētos, lai taču šādi melomāni iegādājas normālas austiņas un bauda. sabvūferus vispār man liekas dzīvokļu mājās vajadzētu aizliegt, pat ja kaimiņi spēlētu tikai pārējo kaimiņu mīļāko mūziku.

tas ir dēļ tā, ka ir pilnīgi vienalga kāda mūzika tiek spēlēta, bet no šīs mūzikas cietējs būtībā pazaudē kontroli pār savas dzīves telpu, jo nav svarīgi vai ir ieplānots pagulēt, paskatīties tv vai vnk atslābt, kaimiņš šādā veidā diezgan agresīvi pārņem apziņu.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 7th, 2018 - 10:58 pm
Es taču to visu saprotu. Es arī tā vairs nedaru.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Lacy F[info]panacea on July 7th, 2018 - 11:11 pm
ah, es pārpratu pēdējo teikumu un domāju, ka tas notiek joprojām. prieks un pateicība visu kaimiņu vārdā, ka tā vairs nedari!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 7th, 2018 - 11:19 pm
Nē, es tā vēl darīju savā iepriekšējā dzīvesvietā, bet vairs nē. Bet tā arī bija vecā māja, kur bija lielas telpas, augsti griesti un zemāka dzirdamība. Kaimiņi nekad nesūdzējās, un mēs arī neko baigi no viņiem nedzirdējām.

Un, nesatraucies, es par saviem grēkiem jau esmu bijusi ellē - kojās ar itāļu mājasbiedrenēm.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 7th, 2018 - 11:25 pm
Bet, jāatzīst, ka man ir sliktas tendences. Es agrāk esmu atstājusi mūziku ieslēgtu, ejot uz veikalu, lai viņa jau uzreiz skan, kad atnāku atpakaļ.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Lacy F[info]panacea on July 8th, 2018 - 12:20 am
Šoks!
(Reply) (Parent) (Link)
Lacy F[info]panacea on July 9th, 2018 - 10:14 am
a klau, es padomāju vēl un iedomājos, ka varbūt varu tev paprasīt (jo mani tiešām interesē). bet -- kāds ir domu stāvoklis klausoties to skaļo mūziku? tas ir tā, ka fokuss ir uz mūzikas baudīšanu un par pārējiem pat netiek domāts, vai arī padomāts arī par pārējiem, bet nodomāts, ka nav tik svarīgi, vēl kaut kā savādāk?

es varu pastāstīt, ka tā kā mani ļoti traucē kaimiņu mūzika, tad, ja es pati uzslēdzu skaļu mūziku, man uzreiz ir jādomā, kā tas rādiusā ap mani visiem traucē, un rada būtībā psiholoģiski-fiziskas sāpes krūšu rajōnā, līdzīgas, kā ciešot pašai. tas tā izbojā skaļās klausīšanās prieku, ka es vnk nespēju to baudīt un tāpēc nekad tā neklausos.

ņemot vērā, cik tā ir stresaina pieredze man, man vienmēr ir gribējies zināt, kā skaļie klausītāji par to domā.
(Reply) (Parent) (Link)