29 April 2015 @ 09:52 pm
 
Reliģiskais novērojums bija brīnišķīgs, tikai man notirpa kājas. Man ārkārtīgi patīk, ka budismā runā par apmulsušām būtnēm, nevis vainu un grēciniekiem.

Bet tagad, diemžēl, jāmēģina motivēt sevi atgriezties pie esejas šūšanas, jo nekā citādi to nevar nosaukt - man liekas, diezgan bēdīgi, ka kāda kursa noslēgumā var justies tā, ka tev nav ne mazākās nojausmas, ko rakstīt gala darbā, un tu nejūties ieguvis pilnīgi, pilnīgi neko. Bet nu man tādu kursu tikpat kā nav, tā kā ok - es varu baltiem diegiem sašūt tekstu par "kaut ko", ja tas nav jādara regulāri.
 
 
( Post a new comment )
[info]komentaarietis on April 30th, 2015 - 12:58 am
Jā, jā, tāpēc jau modernajam sekulārajam apgaismības produkta cilvēkam patīk budisms, bet kristietība riebj.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on April 30th, 2015 - 01:54 am
Nez, es esmu ļoti emocionāla un lietas mēdzu uztvert pārmēru jūtīgi, tāpēc par vainas (sevis vainošanas) trūkumu savā dzīvē nesūdzos, un es uzskatu, ka man nemaz nav nepieciešams, lai ārēji faktori "vainu" vēl vairāk pastiprinātu.

Un vispār - tad, kad es domāju racionāli, man šķiet jēdzīgāk, nevis operēt ar tādiem konceptiem kā grēks, vaina un sods, bet gan domāt, ko varētu darīt, lai pieļautās kļūdas vērstu par labu vai vismsaz nepieļautu līdzīgas kļūdas nākotnē.

Es vienkārši neredzu, kā koncentrēšanās uz vainu var palīdzēt kaut ko mainīt uz labu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]narrenschiff on April 30th, 2015 - 03:16 am
Tāpēc, protams, ir jautājums, vai evanģēlijos tiešām ir tik ļoti par "koncentrēšanos uz vainu". Man liaks, tas katoļiem tā izteiktāk, jo viņiem ir dogmātika, kurā viss ir atrunāts un skaidrs, un tad, protams, ir pavisam vienkārši ģenerēt kaut kādos mehānismus, kas atkal ģenerē un saka "tagad dari x (ģenerē vainas izjūtu, lai dabūtu y"). Bet reāli paņem Dzīvā Dieva Vārdu, un tur tomēr ir bišku savādāk, dzīvāk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on April 30th, 2015 - 04:23 pm
nuuuu man šķiet, ka cilvēkam ar normālu psihi ir diezgan grūti nejusties vainīgam par to, ka viņš ir a priori tāds kretīns, ka dievam jānožmiedz pašam savu dēlu šī kretīnisma kaut-cik-izpirkšanai
(Reply) (Parent) (Link)