31 March 2015 @ 09:06 pm
 
Kā man nepatīk, kā žurnālisti sagroza un interpretē lietas. Bet ok - tas var palīdzēt ļoti kritiski paskatīties uz to, ko raksta prese.

Un es pieļauju, ka šis ir kaut kas tāds, ko iemācās ar laiku - neteikt intervijās neko tādu, ko tu negribētu, lai publicē presē. Bet es neprotu runāt tik savākti un strukturēti. Videointervijā ir daudz labāk, jo tur tu piedomā daudz vairāk, plus, man runāt par lit. ir simtrreiz vieglāk, nekā par savu dzīvi (tieši tā ir sensitīva informācoija, un es nesaprotu, kāpēc cilvēkiem tā ir vajadzīga). Mani parasti neinteresē cilvēku dzīve, ja vien tie nav mani draugi, mani interesē tas, ko viņi dara. Tb - es drīzāk alsītu viņu grāmatas, nekā intervijas.

Es, piemēram, nesaprotu, kuru interesē mans tīklenes plīsums vai mans mental health mājasdarbs, kru es pat vēl neesmu sākusi pildīt (nu, labi man ir informanti), bet enīvej.
 
 
( Post a new comment )
honeybee: saruna[info]honeybee on March 31st, 2015 - 09:21 pm
Ahhh, I feel your pain.

Ar laiku iemācās turēt muti un kontrolēt bazāru, bet vienlaikus iemācās arī nīst to nolādēto sugu.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on March 31st, 2015 - 09:37 pm
varbūt mana problēma ir tā, ka es vienmēr domāju, ka es to rakstu būtu tīri valodiski uzrakstījusi daudz labāk, un man nepiemīt tāda patētika kā "perfekta angļu valoda" (kur viņa to ir rāvusi, starp citu?), es pieminēju, ka daudz lasu angļu val. - un es nesaprotu, kāpēc presi vajag šādas sagrozītas, detaļas, it kā "īsta" dzīve nebūtu nozīmīga un tāda, par ko vērts runāt.

es nesaprotu, kāpēc man ir jābūt publiskai personai, turklāt "citu" interpetētai. Ja es pati varētu transkribēt savas intervijas un man būtu gana daudz laika izlabot viņu stilu, tad viss būtu ok.

Un viņa ieraksta tieši lietas, par kurām es pasaku, ka šis paliek starp mums. Es domāju, ka šādus trikus viņi izspēlē tikai ar politiķiem. :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on March 31st, 2015 - 09:51 pm
Saki viņai, ka viņa nedrīkst to publicēt, ka tas būtu žurnālista ētikas pārkāpums. *cenzēts*

Sorry, es te atkal sašujos par "tavām problēmām", es zinu, ka tev tas nepatīk un tas nav korekti, bet tās tik ilgi ir bijušas manas problēmas, ka es reāli to nespēju paciest.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on March 31st, 2015 - 09:55 pm
(nu labi, es nezinu precīzi, kur tieši novelkas tā sarkanā līnija, bet es viņu novilktu tieši tur, un es reāli ienīstu žurnālistus par šito privičku "es te tagad ar tevi pa dušam izrunāšos, bet savas sastāstītās huiņas izgriezīšu, kamēr tavas off-the-record pateiktās uzlikšu uz pirmā vāka.)
(Reply) (Parent) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on March 31st, 2015 - 10:30 pm
nu, viņa ir pārkāpusi mūsu vienošanos jau ar to, ka man nebija laika to rakstu pārlasīt, jo viņa to uzrakstīja pēdējā brīdī, bet bija divas lietas, par kurām es piezvanīju un pateicu, ka tās tur nedrīkst būt nekādā gadījumā, bet man jau ir slikta pieredze ar šo.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on March 31st, 2015 - 10:31 pm
tb - es skrēju pāri ar acīm un atradu divas šausmīgas vietas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee: ķēms[info]honeybee on March 31st, 2015 - 10:58 pm
..jo cilvēki, kuriem tējas uzvārīšana un istabas izslaucīšana ir major fucking achievements, totāli spēj pusstundas laikā izlasīt un izrediģēt debīlu interviju. :)
(Reply) (Parent) (Link)