10 March 2015 @ 03:10 pm
 
Kopš man ir mans jaunais telefons, kurā es varu izmantot Talkback, par spīti tam, ka neesmu visu baigi labi apguvusi, plus, tas nelasa latviski (bet e-speak es nevaru saņemties uzinstalēt, jo kaut kad to izmēģināju planšetē, un kvalitāte ir briesmīga), man ir tik ļoti daudz vieglāk, es pat varu uz ielas, nelienot nekādos tumšos stūros sameklēt vajadzīgo kontaktu un kādam piezvanīt, kas ir diezgan lieliski. Bet vienu lietu gan es nesaprotu, kā cilvēki var gribēt, ka viņiem uz telefonu nāk e-pasti, fb ziņas utt, un ka viņi tās arī nonstop čeko un atbild. Tas taču ir briesmīgi - man tā liekas ar visu to, ka es izmantoju tikai wifiju - man nepatīk sajūta, ka esmu pieejama un sasniedzama "nepārtraukti". Protams, ir forši zināt, ka vajadzības gadījumā es varētu tos e-pastus apskatīt (principā es to no telefona vai planšetes ārpus mājām īpaši nepraktizēju), bet kopumā es to negribu, man patīk, un pat īpaši saspringtos brīžos, iziet no mājām uz pusdienu un zināt, ka es nesēdēšu internetā un nerefrešošu e-pastu. Vienmēr paļaujos uz to, ka, ja būs kaut kas superneatliekams, cilvēki man piezvanīs, bet principā pasaule neapstāsies arī, ja es atbildēšu tad, kad būšu mājās.
 
 
( Post a new comment )
cukursēne[info]saccharomyces on March 10th, 2015 - 04:03 pm
Gribētu iemācīties tādu attieksmi,par to nesaziņošanos; es vienmēr jūtos vainīga un neadekvāta,ja uz skolēnu vecāku sūtītajām ziņām mykoob atbildu pāris stundas pēc saņemšanas laika, kad esmu varējusi aizsūtīt tētim pārbaudīt krievu valodu.
Es gan ļoti priecājos,ka telefons saka,kad pienākusi e pastu,citādāk es tos vienkārši laistu garām,tā vismaz bija pirms mana pirmā bakstekrāna telefona
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on March 10th, 2015 - 04:22 pm
ā, nu es arī mēdzu justies vainīga, bet man tā ir diezgan apzināta pieeja - jo es neribu dzīvi ONLAINĀ. es agrāk, kad man vēl bija vecais telefons, mēdzu justies vainīga arī par to, ka nevaru atbildēt uz īsziņām, un tas bija neadekvāti, tā kā, par ko justies vainīgam, vienmēr var atrast.
bet jā - tas arī citādāk, jo Tev tās ir darba lietas, lai gan vispār par tām man vēl vairāk liekas, ka būtu veselīgi ieviest konkrētus laikus, kad tu vecāku ziņas čeko un reaģē uz tām, un viņus arī par to informēt (teica cilvēks, kas darbus un skolas tekstus regulāri sūta/iesniedz naktīs). Bet nu jā - es negaidu, ka man četros naktī kāds dos fīdbeku par rakstu/recenziju vai atbildēs par uni lietām, tā kā es domāju, ka gan jau tie vecāki arī nemamz negaida, ka Tu viņiem steigsies tūlīt atbildēt.

es sāku uztraukties tikai tad, ja neatbild, kad nākamajā dienā pamsotos. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on March 10th, 2015 - 04:38 pm
es gan regulāri jūtos vainīga, ka pati visu ko rakstu pēdējā brīdī, jo es nevaru saņemties cilvēkiem kaut ko teikt vai jautāt, un tad es jau automātiski pieņemu, ka viņi uz mani dusmojas, un es arī uz sevi dusmojos, un viss ir slikti. nekādus e-pastus telefonā - tie jau nodara gana daudz ļaunuma arī tāpat. :)
(Reply) (Parent) (Link)