entries friends calendar user info Previous Previous Next Next
pec -
runā
pecuminjsh
[info]pecuminjsh
Add to Memories
Tell A Friend
Vēlēšanas tuvojas tik strauji! Cilvēki, kas uz ielām aģitē, youtubes reklāmas, milzīgi plakāti, Borisa satikšana, ejot mājās no darba, un citas ierastas lietas mani tik ļoti nepārsteidz, kā tas, ka cilvēki pie savām mājām iesit zemē stabiņus ar plakātiņiem par ko viņi tieši šajā mājoklī gatavojas balsot un kādu viedokli pārstāv.

Tags: ,

Comments
extranjero From: [info]extranjero Date: 24. Aprīlis 2015 - 12:08 (Link)
Kas tur dīvains? Kāpēc gan būtu jāslēpj savs viedoklis?
pecuminjsh From: [info]pecuminjsh Date: 24. Aprīlis 2015 - 12:11 (Link)
Ja cilvēks grib dalīties ar savu viedokli, man neliekas dīvains, ja sarunā par vēlēšanām, viņš pasaka, ka atbalstīs, piemēram, konservatīvos spēkus. Bet tas, ka pie mājas iedzen stabiņu rada tādu viedokļa uzspiešanas sajūtu un to, ka tie, kas nedomā kā viņi nav gluži vēlami.

Nepārproti, es neiebilstu pret tiem stabiņiem, man tas vienkārši liekas jocīgi, jo nevienā citā valstī, kurā esmu dzīvojusi, nekad neesmu neko tādu redzējusi.
extranjero From: [info]extranjero Date: 24. Aprīlis 2015 - 12:24 (Link)
Es arī neesmu neko tādu citur redzējis. Bet tie plakātiņi pie mājām ne tikai forši izskatās, bet manuprāt ir daudz mazāka uzspiešana nekā jebkuras reklāmas mēdijos vai sociālajos tīklos.

Bet tava piezīme liek man aizdomāties, kāpēc pat cibā dažreiz pasakot nepopulāru veidokli, daudzi cilvēki uzreiz ieņem agresīvu pozu. Iespējams, ka Latvijas sabiedrībā cilvēki jūtas apdraudēti, dzirdot atšķirīgu viedokli.
pecuminjsh From: [info]pecuminjsh Date: 24. Aprīlis 2015 - 12:33 (Link)
Es laikam sabiedriskajā telpā esmu norobežojusies, jo, nepamanu tās reklāmas tik ļoti, noskatījos, ko Kamerons grib teikt (jo lielākoties tieši viņa reklāmas ir redzamas), bet mani tas īpaši netraucē, tāpat kā tie plakātiņi pie mājām. Atzīmēju to cibā, jo tas šķita neparasti + citi par kaut ko tādu nezina (jo šeit nedzīvo), tātad arī viņiem varētu likties tas interesanti.

Pasmaidīju par otru teikumu, jo piemetu to 'nepārproti mani', tāpēc, lai izskaidrotu savu domu un nesaņemtu gūzmu par pārmetumiem un negativitāti, kas, šķiet, tiešām nav retums (ja jau automātiski kaut ko tādu centos novērst).

Man liekas, ka tam ir arī saistība ar to, ka katram (neņemos teikt, ka tikai latviešiem) gribas parādīt un pierādīt, ka viņa viedoklis ir vienīgais pareizais un diskusija zaudē mērķi (piemēram, paplašināt redzesloku vai zināšanas, atrast labāko risinājumu problēmai utt.), bet kļūst par strīdu.
extranjero From: [info]extranjero Date: 24. Aprīlis 2015 - 13:50 (Link)
Es laikam ne vienmēr pareizi saprotu vārdus "pārsteidz". Jācenšas atcerēties, ka tas ne vienmēr ir domāts negatīvi.

Bet par to agresiju, protams, ir gadījumi, kad tie ir neauglīgi strīdi, bet es vairāk biju domājis tādus gadījumus, kā watt, kur bija kas tieši izteica savu agresiju. Un arī vēlāk kāds cits cibā rakstīja, ka viņš jūt tādu pašu tieksmi rupji lamāties līdzīgos gadījumos, kad kāds izsaka pretēju viedokli. Acīmredzot, ir cilvēki jūtas apdraudēti.
pecuminjsh From: [info]pecuminjsh Date: 24. Aprīlis 2015 - 12:49 (Link)
Tikko pastkastītē ieripoja NLP un UKIP bukleti, laikam vairs nevaru teikt, ka īsti tās reklāmas neesmu pamanījusi. :)
6 raksta or ir doma
profile
pec
Name: pec
calendar
Back Septembris 2019
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930