te

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
06:15 pm: Vārds idiotiem. Take 59.
ES tieslietu komisārs aicina vērsties pret vardarbīgām datorspēlēm
Publicēta: 13:05 15.11.2006.

Brisele, 15.nov., LETA--AFP. Eiropas Savienības (ES) tieslietu komisārs Franko Fratīni trešdien aicināja dalībvalstis veikt pasākumus pret vardarbīgām video un datorspēlēm, kurās attēlota "piedauzīga nežēlība un brutalitāte".

"Diemžēl aizvien lielākā skaitā šādu spēļu tiek attēlota un pat apjūsmota vardarbība, dažreiz - pat ārkārtīga vardarbība," vēstulē ES dalībvalstu iekšlietu ministriem raksta Fratīni.

Vienā no pēdējām ES tirgū nonākušajām spēlēm "jauna meitene tiek pakļauta psiholoģiskai un fiziskai vardarbībai. Tā mani ārkārtīgi satrieca ar savu nežēlību un brutalitāti", sacīja Fratīni.

"Spēles, kurās jāšauj pa ielu ejoši garāmgājēji, vai kur jāuzbrūk bērniem skolās, ir piemēri šādām savā būtībā piedauzīgām un perversām spēlēm."

Komisārs atzina, ka galvenās rūpes par bērniem ir vecāku ziņā, tomēr "uzskatu, ka mums tik un tā dalībvalstu un ES līmenī jāuzņemas atbildība par bērnu tiesību aizstāvību".

Viņš aicināja uz viedokļu apmaiņu, lai vienotos par "papildus pasākumiem ES dalībvalstu un visas ES līmenī, tostarp attiecībā uz saprašanas veicināšanu, šādu spēļu marķēšanu un to pārdošanu nepilngadīgajiem".

Vēl viens Fratīni ierosinājums saistīts ar brīvprātīgu interaktīvo spēļu kodēšanu.

Komisārs ierosināja 5.decembrī un 6.decembrī Briselē paredzētās ES dalībvalstu iekšlietu un tieslietu ministru sanāksmes laikā sarīkot neformālas sarunas par šo jautājumu.

"Mēs varētu koncentrēties uz attiecībām starp mūsu bērniem un interaktīvo pasauli, ar ko viņi šajos laikos sastopas un kas vienlaicīgi paver pozitīvas iespējas un potenciālas briesmas," piebilda Fratīni.

===============================

Jap, viņš pat nav neko dzirdējis par PEGI: http://www.pegi.info/pegi/index.do?language=en . ES tieslietu komisārs. Btw, interesanti, ko viņš domā par Kill Bill vai Hosteli.

Comments

From:[info]bunga
Date:November 15th, 2006 - 06:38 pm
(Link)
Kas tā par spēli, kur jāuzbrūk bērniem skolās?
From:[info]redz
Date:November 15th, 2006 - 06:54 pm
(Link)
Izsaku pienjeemumu, ka tas vareetu buut Bully.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:November 15th, 2006 - 07:43 pm
(Link)
Jap. Diemžēl uz PC nav pieejams :(.
[User Picture]
From:[info]batou
Date:November 15th, 2006 - 08:21 pm
(Link)
in before "bet būs"
Powered by Sviesta Ciba