likumsakarības

« previous entry | next entry »
Jan. 16th, 2008 | 10:37 am

Tātad esam pārvākušās uz citu kabinetu. Sēžu šobrīd pie liela loga, redzu jumtus. Patīkami ir tas, ka šeit ir plaši, taču boss tagad atrodas telpas otrā galā, babulis ir viņai blakus.
Par Ernst&Young runājot - vakar bija pieteikšanās deadlines.Vot, tomēr izdomāju, ka nepieteikšos. Jo - ir jāpabeidz maģistrs. Paliekot šeit, to noteikti būs vieglāk izdarīt (ja nu vieglums vispār ir tas, kas man vajadzīgs). Kaut kā nonācu vakar pie secinājuma, ka jāsaorganizē dzīve tā secīgi un loģiski. Jo darba maiņa tieši šajā gadījumā neatrisinās virkni citas problēmas. Galu galā - Ernst&Young nekur nepazudīs, un arī pēc pusgada es viņiem varēšu piedāvāt tikai to pašu, ko šobrīd!
Tā nu es devos gulēt un sapnī pie manis atnāca pāris ļoti mīļu cilvēku :) Par to es esmu pateicīga (Dievam, Freidam vai kam nu tur!), ka man šie mirkļi ir doti. Ne vienmēr visus ir iespējams satikt dzīvē un tieši tad, kad ir iekšējas ilgas pēc viņiem. Tāpēc esmu priecīga, ka viņi sapņos mani mēdz apciemot :) Taču tikko iečekoju darba sludinājumu portālu un konstatēju, ka Ernst&Young ir pagarinājis pieteikšanos līdz 31. janvārim. Nē, ne šoreiz :D

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {10}

starro

(no subject)

from: [info]starro
date: Jan. 16th, 2008 - 02:03 pm
Link

varbūt tas termiņa pagarinājums ir zīme? :) kaut gan to var tulkot abejādi. bet -

Orientieristu zelta likumi:
1. nekad nepārsniedz SAVU ātrumu (kājas nedrīkst darboties ātrāk par galvu)
2. nekad NEMAINI lēmumu par izvēlēto taktiku (pat ja ieraugi labāku variantu)

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Jan. 16th, 2008 - 02:36 pm
Link

1. diez gan precīzi, jo šobrīd manas kājas ir maģistrs, bet galva - ambīcijas :D
2. kurš ir tas brīdis, kad ir lēmums?! es svārstījos. līdz pēdējam brīdim. lēmums varētu būt nosūtīts pieteikums, bet tad jau būtu par vēlu kaut ko mainīt.
Ai, nu šaize, ka es ieraudzīju to piedāvājumu un tā pavilkos, ka mirkļa iespaidā paskrēju garām pāris objektīviem apstākļiem, kurus man, diez gan savtīgu iemeslu vadīta, atgādināja tagadējā bosene.
es zinu, ka par daudz domāju!

Reply | Parent | Thread


starro

(no subject)

from: [info]starro
date: Jan. 16th, 2008 - 03:13 pm
Link

1. pag, pag, gribi teikt, ka pastāv risks, ka maģistrs varētu aizskriet pa priekšu ambīcijām?
Likums saka, ka jāvirzās tādā tempā, kurā spēj kontrolēt notikumus visas distances gaitā; tempā, kas ir avārijdrošs (nepietiek tikai, ka nes to ko vari pacelt, bet nes to ko vari aiznest līdz galam) ;
2. Lēmums nozīmē skaidrību no kuras puses pienāksi pie mērķa. Varianti: riskants taisnais vai drošs apkārtceļš. Labs orientierists jau pirms KP paņemšanas zina, kurā virzienā viņam jādodas tālāk. Pēc tam viņš tikai precizē detaļas.

Reply | Parent | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Jan. 16th, 2008 - 04:08 pm
Link

Baigi sarežģīti :D Mana orientēšanās pieredze aprobežojas ar dalību distances posmā sporta nometnes ietvaros, kur 3 kontrolpunktus meklējot, ar partneri apmaldījāmies un izskrējām ar kaut kādu pusstundas novēlošanos :D
par to maģistru bija domāts tā, ka viņš ir jāpabeidz, tad var darīt nākamo. būtu stulbi mainīt darbavietu, ja šeit man ir kiretni iekrājies atvaļinājums un arī mācību atvaļinājumu dod, ko privātais varētu mierīgi uzmest.
viss, miers! nepieteikšos. ir lietas, kas ir jāizdara. punkts.

Reply | Parent | Thread


starro

(no subject)

from: [info]starro
date: Jan. 16th, 2008 - 04:20 pm
Link

mani akkurāt pērn vadīja tieši tādi paši apsvērumi. bet kad diploms bija kabatā, tad uzreiz pacēlu cepuri. pirms tam gan piesakot pretenzijas uz vadošāku amatu. tas gan vairāk ieganstam promiešanai, jo reāli dabūt paaugstinājumu varēja dabūt tikai ievērojot dažādus organizācijas kultūras un subordinācijas nerakstītos likumus, kur kvalifikācijai vai to apliecinājumiem nav nekādas nozīmes

Reply | Parent