Comments
Bet! Kāpēc sviestam ceļas cenas, bet pienam/sieram/biezpienam nē (vai arī? es slikti lietoju - nezinu)? Visi tak no viena soursa nāk..
(Reply to this) (Thread)
Tālab, ka kaut kādā televīzijā(laikam TV7) pirms laika rādīja sižetu par orangataniem. Un tajā raidījumā, cita starpā, tika pateikts, ka orungatanu stāvoklis sāk uzlaboties, jo cilvēki ar attapuši, ka sviests ir daudz vērtīgāks par margarīniem, kas tiek taisīti no palmu eļļas, Ja cilvēki ēd sviestu, netiek izcirstas palmas un orangutani nemirst.
Tā man viens cēļoņu - seku vērotājs stāstīja :)
Tā man viens cēļoņu - seku vērotājs stāstīja :)
es lasīju, ka tādēļ, ka pienam zema iepirkuma cena lauksaimnieki nepiebaro govis, tādēļ tās ražo liesāku pienu, kaut kas tamlīdzīgs
(Reply to this) (Parent)
man tagad nav uzrāviens vēlreiz pārbaudīt avotus un vai tikai tajā financial times rakstā nebija izskaidrots, bet, ja es pareizi atceros, tad ir vairāki iemesli -- sviesta cena ir augsta, bet tā blakusprodukta vājpiena cena ir zemāka nekā parasti, līdz ar to nav izdevīgi ražot vienu un izmest otru. tad vēl, ceru, ka nejaucu, bet pienam ir noslēgti piegādes līgumi un sviestam ir neparasti augsts pieprasījums.
(Reply to this) (Parent)