Lacy F

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:36: Ugunsdzēsējs tavā kuņģī jeb DIY Rennie
Starp citu, vakarnakt vēdersāpju ietekmē atcerējos, ka gribēju ar cibiņiem dalīties arī DIY Rennie receptē, ja nu jums arī kādam ir paaugstināts skābes līmenis kuņģī un gribās ātri problēmas novērst.

Tātad sākam ar to, kas ir Rennie sastāvā - kalcija un magnija karbonāts. Kas ir kuņģa skābītei pamatā? Sālskābe jeb HCl.

Tagad izrādīsimies, ka atceramies pamatskolas ķīmiju:

2 HCl + CaCO3 --> CaCl2 + H2CO3

abet H2CO3 ir nestabils savienojums, un notiek vēl viena reakcija: 2 HCl + CaCO3 --> CaCl2 + H2O + CO2

Značit, skābe tiek pārvērsta ūdenī, gāzē un sālī un ja nav skābes nav problēmu!

Apmēram tas pats notiek ar magniju.


Viss ir ļoti labi, bet huļi Rennie tik dārgi maksā?? Tad nu problēmu var atrisināt daudz vienkāršāk iegādājoties milzu bundžu ar pārtikas piedevu kalcija karbonātu par apmēram tādu pašu cenu, kā mazu paciņu Rennie. Es pieļauju, ka Rennija efekts ir ātrāks, jo kalcijs nav tik cieši saspiests kopā tabletē, kā pārtikas piedevā. Tad nu DIY slēpjas tajā, ka ir jāpaņem piestiņa (vai es nezinu, āmurs), jāsamīca tablete pulverī, jāatšķaida ar ūdeni (radīsies suspensija - kalcija karbonāts ļoti sūdīgi šķīst ūdenī, līdz ar to kristāldzidru padzērienu negaidiet...) un jāpļauj iekšā.

Medicīnas nīdējiem un neticīgajiem iesaku mājas apstākļos, teiksim citronskābē iemest to kalcija pulveri un būs putas un šņākoņa, un burbuļi! Un tas pats notiek kuņģī ! Protams, patīkamo var apvienot ar lietderīgo un skābi iegāzt tējkannā, jo tas kalcijs, kas ir apkaļķojušā tējkannā ir apmēram tas pats, kas tabletēs un Rennijā un kopā ar skābi notiks augstāk aprakstītā reakcija un tējkanna akal būs spoža un tīra. Vispār tas būtu ekstrēmais DIY variants -- kasīt kaļķi nost no tējkannas un lietot pret vēdersāpēm. Bet ja nu visi striķi trūkst...

Devu iesaku piemērot simptomātiski -- iedzeram vienu tableti, 15 - 30 min pagaidām, ja nav labāk iedzeram vēl utt. Arī atgādināšu, ka pārāk daudz kalcija nav labi, ka šī metode ir pielietojama tikai skābes līmeņa samazināšanai un vislabāk tikai tad, ja problēma ir akūta. Un jebkurā gadījumā, informējiet ģimenes ārstu par savām veselības nedienām :)

Comments

[User Picture]
From:[info]lennay
Date:4. Septembris 2013 - 17:22
(Link)
Paldies! Lūdzu, vēl šādas publikācijas!
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:4. Septembris 2013 - 20:44
(Link)
Eh, nu un kur tu pirms kāda mēneša ar šito biji?

Anyway, a man kā cilvēkam tankā ir jautājums, a kur ir noslēpums tai drupināšanai un šķīdināšanai? Vai ta nesanāk tā, ka to tableti uzņemot pa taisno iekšķīgi tieši tas pats konkrētās vielas daudzums nonāk tieši tajā pašā vietā, tikai mazliet neērtākā veidā?

(Bet vispār tnx, dodiet vēl laifhakus, jā gan!)
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:4. Septembris 2013 - 20:54
(Link)
drupināšana palielina virsmas laukumu. iedomājies -- lai cieši saspiesta tablete reaģētu, no sākuma izreaģēs pirmais slānis, tad otrais utt. a ja tev ir pulveris, tad viss varēs izreaģēt uzreiz. tamdēļ, ja pareizi atceros rennie arī ir jākošļā.

šķīdināšana tikai tāpēc, lai varētu kaut kā norīt :D

tiešām iesaku veikt to eksperimentu mājās ar citronskābi! man te visi neticīgie kopš ir redzējuši, saprot tagad kas notiek kuņģī!
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:4. Septembris 2013 - 21:02
(Link)
Es tak pilnīgi ticu, ka tā lieta darbojas, es tik aizdomājos par to malšanu. Tādas tabletes life expectancy kuņģa draudzīgajā vidē ir mērāms... sekundēs? OK, pāris minūtēs? Vai tomēr nē, nu vai es kaut ko ne līdz galam noķēru un ir svarīgi, lai tas viss notiek uzreiz momentā?

(Iespējams, ka manī šobrīd vienkārši runā iekšējais sliņķis) :)
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:5. Septembris 2013 - 00:17
(Link)
atkarīgs no kinētikas, varētu būt diezgan ilgi, bet sāpes gribās, lai pāriet ātrāk. bet nu, ieliec tableti maisiņā, uzkāp ar kurpi virsū un lieta būs puslīdz darīta. nu vai dzer tāpat un mocies ilgāk :D
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:5. Septembris 2013 - 00:38
(Link)
OK, rūpīgi pierakstām blociņā, tnx
[User Picture]
From:[info]sin
Date:5. Septembris 2013 - 03:03
(Link)
bet kapec ne vienkrsi iedzert sodu?
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:5. Septembris 2013 - 03:23
(Link)
tamdēļ, ja tur kā sāls izveidosies NaCl, kas ir parastais sāls. kā man šķiet mūslaikos visi jau zina, par daudz sāls ir sūdīgs un var izraisīt veselu kalnu blakusparādības, ja tiek iešauts par daudz.
[User Picture]
From:[info]sin
Date:5. Septembris 2013 - 03:25
(Link)
nu skaidrs.. man jau taa kjiimijaaizmirsusies..

bet nu ir arii taadaa veidaa naacies izliidzeeties
Powered by Sviesta Ciba