pajautaa

Maroka

« previous entry | next entry »
Feb. 17., 2009 | 10:51 am
posted by: panacea in pajautaa

Sveiki!

Vai kāds no Jums ir bijis Marokā? Ja jā, vai varētu lūdzu pastāstīt, ko tur redzēt, kādas ir cenas, kāds ir ērtākais transports, kur nakšņot? Un kā visērtāk tur nokļūt no Portugāles vai Spānijas? Kā šķērsot Gibraltāru?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Feb. 17., 2009 - 04:39 pm
#

tātad tā:
lētākais transports ir easyjet lidmašīna. kad lidoju no madrides man sanāca, kkas ap 20-30 ls viss kopā. precīzi neatceros. tas ir vislētākais kaut vai tādēļ, ka, lai nokļūtu līdz dienvidiem, no kurienes ir tas prāmis, ir jāpērk dārgas vilciena/autobusa biļetes.
Ja brauktu vēlreiz, domāju, izmantotu tomēr kuģi no Tarifas - jābūt ļoti skaistam ceļam :)
Marokā noteikti jāredz Marakeša - tas ir tas, ka galvenokārt visiem asociējas ar Maroku.
Kasablankā ievērības cienīga ir milzīga mošeja, kas (atvainojos, ka vairs neatceros) ir lielākā vai kā savādāk nozīmīga. Nekā cita Kasablankā interesanta nav - liekas, ka uz turieni tūristus doties piesaista tikai nosaukums.
Rabat ir galvaspilsēta - tā ir viscivilizētākā un mierīgākā pilsēta, jo tur atrodas svarīgas iestādes. Tur bija patīkami iegriezties pēc Marakešas trokšņa, tūristiskuma un pārāk lielās saņemtās uzmanības devas.
Pati nebiju, bet iesaku doties uz Fez vai kādām citām pilsētiņām pie okeāna. Runā, ka tur ir forši. Man neizdevās nopirkt vilciena biļeti, jo visas bija izķertas. Tomēr vispār vilcieni nebija problēma, biļetes nav dārgas un ir nopērkamas. Vilcieni ir piebāzti un tajos brīžiem var zaudēt samaņu, bet tā - jautri.
Par cenām diemžēl neatceros vairs. bet liekas, ka vilciens Marakeša-Rabat maksāja kādus 5 ls, (uz manu minējumu nevajadzētu paļauties), Marakešā laba viesnīca (parasta eiropas 3* vai 4* laikam) twin room maksā 14 ls (kopā abiem), bet marokas stila viesnīca, bez ekstrām, bet ar atmosfēru - 7ls (kopā) glāze spiestas apelsīnu sulas pilsētas laukumā 30 santīmi.

Atbildēt | Diskusija


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Feb. 17., 2009 - 10:15 pm
#

starpcitu, ja gribas prom no pilsētām, var doties ciemos pie beduīniem uz tuksnesi. to var sarunāt lielajās pilsētās un līdz turienei aizved ar mašīnu vai busiņu cauri visai Marokai un pa Atlasa kalniem. tas ir ļoti tūristiski - brauc grupās un paliek pa nakti viņu apmetnē sahārā. bet es nezinu citu veidu, kā darīt ko līdzīgu, nezinot arābu vai franču valodas minimumu un, ja nav draugu no vietējo vidus.
tāds divu dienu prieks maksāja laikam 40 eiro.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Feb. 19., 2009 - 12:12 pm
#

ooo, milzīgs paldies par informāciju!!! uz cik dienām Tu biji?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Feb. 19., 2009 - 03:58 pm
#

nedēļu biju.
vēl atcerējos, ka no marakešas brauciens līdz tuksnesim ilga 8h busiņā. Vilciens Marakeša - Rabat ilga 4h (tā var izrēķināt braukšanas ātrumu, ja kaut ko plāno)
Marekešā var apskatīties daudzos dārzus, ko mākslīgi laista visu laiku, kaktusu dārzu piemēram. Rabat ir mauzolejs, Kasablankā diezgan liela osta.
Ja ir vēlme kko pirkt tirgos, iesaku to darīt tieši Rabat, jo tur mazāk tūristu un mierīgāka atmosfēra. Marakešā tomēr viss bija pārāk traki.
Ūdens jāpērk diezgan obligāti, jāpārbauda arī vai pudele tiešām ir ciet bijusi, nevis vienk ieliets.
Ieteiktu paņemt līdzi slēgtus apavus, jo vismaz man personīgi nebija patīkami zandalēs iet pa atkritumu pilnām ielām, bet doma par to, ka mani pirksti var pieskarties žurkai vai to tikko apēdušam kaķim, mani dzina izmisumā.

Ja kartē redzat, ka Rabat atrodas pie Atlantija okeāna, labāk nesacerēties. Tur ir ļoti netīrs, pludmale atrodas pie pašiem kapiem un sievietes nepeldas.
Tādēļ arī iesaku mazās pilsētiņas, iespējams tur ir citādāk, jo kaut kur jau tie sērfotāji brauc.

vispār es vadijos pēc lonely planet, arī visas naktsmājas meklēju tur.
Varu ieteikt to, kur twin room bija par 10eiro, t.i., 3,5 ls katram. tur bija tiešām forši un morokāniski ! Atrodas gandrīz pie paša galvenā laukuma.
Saucas hotel Essaouira; Riad Zitoune Kedim 3 (laikam, man saplēsta tā lapiņa), Derb Sidi Bouloukate - Marrakesh- Medina.
tajā viesnīcā arī var tos beduīnus sarunāt.

neaizmirstiet sievietēm pieklājīgu apģērbu! jo apsegtāks ķermenis, jo vairāk tevi cienīs.

un iemācieties franču valodas pamatfrāzes!
tagad tiešām visu esmu izstāstījusi :D
lai superīgs ceļojums!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Feb. 20., 2009 - 11:13 am
#

MILZU PALDIES!!!!!!

Atbildēt | Iepriekšējais