Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver -

Dec. 2nd, 2016 09:59 pm

Kāpēc tu, manu draudziņ, neej uz kora koncertiem? Tu, tu! Jā, jā Tu. Un vēl Tu un Tu arī, a? Vai beidzamo reizi kori dzirdēji [savas] klases žetonu vakarā? Vai dziesmusvētku noslēgumkoncertā televīzijā? Vai nejauši ieskanējās fonā uzliktajā LR3?

Aizej uz valsts akadēmisko kori. Aizej pie nākamās izdevības, jo kazi, mums jau katru gadu tiek apstiprināts valsts budžets, un ejnusazin, kurā galā sprāgs tā bumba nākamgad (tuk tuk tuk). Varbūt šis koris jau būs (ir?) sasniedzis līmeni, ka valsts budžeta esamība vairs neko namaina (es nebrīnītos), bet kamēr uz koncertiem var brīvi (brīvi!, pie joda, viņu koncertos ir brīvas vietas zālē, kā tas iespējams?) aiziet, aizej. Gan uz lielu zāli (aulā) gan uz mazu (Siguldā). Kaut manā ieskatā koris ir domāts akapela dziedāšanai, kora mūzikas ne-pārāk-speciālistam nav no svara, vai skanēs Pauls, Dārziņš vai Pulenks ar dīvainu žestu diriģentu. Tie ir ap 50 profesionāli mūziķi, iedomājies, katrs no viņiem ir minimums 10 gadu studējis mūziku, un vēl vismaz tikpat jau dziedājis dažādos koros (tas nav nekāds jauniešu koris).

Mazajām zālēm ir vēl tā priekšrocība, ka Sirmais arī parunā. Kaut dažreiz nevar izsekot viņa stāstiem, un tie sāk izklausīties jocīgi, nē, tie arī ir jocīgi, ja Sirmais gribēja jokot. Ja negribēja, tad nav jocīgi, bišķi par nāvi. Ā, nu, man iepriekš likās, ka vajadzētu ļaut tenoriem skanēt vairāk, bet šodien viss salikās pārāk jau lieliski.

3 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]bozena
Date:December 2nd, 2016 - 11:07 pm
(Link)
Mēs aiziesim! Mēs ejam uz koriem. :)
From:[info]shelly
Date:December 2nd, 2016 - 11:20 pm
(Link)
Es eju, jā. uz Gaismaspili, piemēram, un uz Blagovest.
From:[info]iokaste
Date:December 3rd, 2016 - 12:26 pm
(Link)
lētākā biļete 15 eur. tas pie fakta, ka Latvijā 60% iedzīvotāju iztiek ar ~350eur/mēnesī.