Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver - Krokodīlis neķeras un neaug kokosrieksts

Nov. 11th, 2012 09:29 pm Krokodīlis neķeras un neaug kokosrieksts

Darbs svētdienās uz postu un iznīcību vien, ziniet. Sestdien vēl kaut kā nebūt, bet svētdien galīgi nekā. Plāns ir atbrīvot jaunaudzei vietu, nozāģējot veco, nekopto, pāraugušo (jūs sapratāt, vienā vārdā galīgi nekūlo) mežu. Tur briesmīga sugu daudzveidība un tā tālāk, bet Gača un, īpaši, Arnītis ir vērā ņemami mežstrādesspēki. Blakus dānis savam mežam apvilcis apkārt desmitā numura balto diegu, kurš tagad uz pelēkbrūnā vispārējā fona dikti labi redzams, tā lai nejauši neieklīstu ar husīti ne savās teritorijās.

Arnītis vakar bišķi aizdzēries, un tas vējš arī šodien no nepareizās puses, a jāgāž vien ir. Gača ķeras klāt briesmīgi lielajai eglei (55 cm ir pirmā baļķa tievaglis, ja nu kas). Vienā brīdī zāģis ir iesprūdis, visi 7 ķīļi sadzīti spraugā, tak tā maita stāv kā stāvējusi. Fāčuks aizdeso pēc vinčas, mēs neko stāvam, gaidam, hipnotizējam stumbru, lai redzētu uz kuru pusi laisties nahuj, kad tas lops gāzties sadomās. Pa laikam uzvējo pa brīzītei, stumbrs bišķi nobrakšķ, adrenalīns piegāžas klāt kāds litrs uzreiz. Kas zin, cik laika pagāja (10 minūtes līdz pusstundai), tak ņēma un gāzās tā egle, ķerot Dānijas karaļvalsti tiešā trāpījumā. Tad vēl kāda stunda, lai to zaru kaudzi vismaz puslīdz no Dānijas brikšņiem laukā izvāktu. Un tā divreiz pēc kārtas.

Pats arī iemēģināju kādu lielāku-mazāku no kājas nolaist. Gača ar Arnīti pasit uz pleca, sak malacis, observerčeg, gan jau kādreiz arī iemanīsies. Fāčuks staigā apkārt, visu laiku komentē kāpēc to koku nevarēs nogāzt, kāpēc tas gāzīsies nepareizi, kāpēc izvedējtraktors nevarēs te piebraukt. Un kā tie baļķi te tik līki, zaraini, ietrupējši, ieplaisājuši, salūziši, dubļaini, pa resnu, pa tievu un pa saviem procentiem 90 tiks izbrāķēti. Kopš vecais pirms pāris gadiem finišēja algotu darbu (viņam toreiz bija 75), šo robu dzīvē aizpilda ar vecumam neadekvātu fizisku aktivitāti un fundamentālu apokalipitskumu. Draugi, atcerieties, ka vecums ir reāla lieta.

PS. Ā, starp citu, Gača un Arnītis nekapā vanagu. Viņiem uz mežu vienmēr līdzi ir uzticamais sabiedrotais - Bocmanis.

4 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]barbala
Date:November 11th, 2012 - 10:19 pm
(Link)
Ak vai, cik lielisks ierakstīns!
From:[info]observer
Date:November 11th, 2012 - 10:27 pm
(Link)
lūk, lūk, ierakstīns:). Tajā Pusē šo pamazinājuma formu lieto ikdienā.

Tāpēc zariņš tur ir vienkārši zarīns, a kas patiesībā ir zarīns, to tur nezina...
From:[info]barbala
Date:November 12th, 2012 - 10:06 am
(Link)
jā, jā, tajā pusē šis ir aiztapinājies no suitiem, kas mazliet mani pārsteidza. tā tie zarīni pa tiem novadiem klejo.
From:[info]adinkra
Date:November 12th, 2012 - 10:52 am
(Link)
[..] šo robu dzīvē aizpilda ar vecumam neadekvātu fizisku aktivitāti un fundamentālu apokalipitskumu.

Labi teikts :D