oblica - dažreiz es par to domāju [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

dažreiz es par to domāju [12. Jul 2011|15:06]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]starsailor
Date:12. Jūlijs 2011 - 16:37
(Link)
un, ja godīgi,mani pat vairāk nomāca nevis finanšu aspekts( kas varēja būt labāks), bet tieši iespējas, kas man kā personībai tur trūka! Un, ja oblica saka, ka grib restorānus un tml. - tad visticamāk ecosaimniecība meža vidū nav risinājums!
From:[info]diana
Date:12. Jūlijs 2011 - 16:42
(Link)
Nu par finansēm es tādā ziņā, ka - kamēr Latvijā cilvēkiem nav naudas, eko liepziedus un vīgriezes viņi lasīs paši. Bet tieši kā tu saki - maz iespēju kā personībai. Ne obligāti var sagribēties restorānus, bet kaut vai elementāri kaut kur mācīties, kaut radus satikt. Finansiāli es to visu varu atļauties tikai tāpēc, ka nestrādāju eko biznesā, bet tulkoju, taču ar ekobiznesu, baidos, saimniecība ātri vien pārtaptu naturālajā, jo nekam citam naudas neatliktu.
Aizvācoties nieka 100 km no Rīgas, pēkšņi konstatē, ka tikpat labi varētu dzīvot Īrijā vai Kenijā - ja ir kaut mazs gabaliņš zemes ceļa (man 22 km), zināma daļa radu un draugu savas dzīves laikā pie tevis neaizbrauks un attiecības atmirs. Es pārspīlēju, protams. Bet ar pieciem gadiem kredītu jūgā man ir pieticis, lai sāktu skatīties pēc nākamā kredīta zemei, kas būtu ne tālāk par 50 km no Rīgas un 10 km no kādas lielpilsētas ar skolām, slimnīcām un "kultūras".
[User Picture]
From:[info]starsailor
Date:12. Jūlijs 2011 - 16:47
(Link)
100% piekrītu!
"Aizvācoties nieka 100 km no Rīgas, pēkšņi konstatē, ka tikpat labi varētu dzīvot Īrijā vai Kenijā, zināma daļa radu un draugu savas dzīves laikā pie tevis neaizbrauks un attiecības atmirs."
Viens no galvenajiem kritērijiem, kas man lika te atgriezties! Stulbi, ja ņem vērā, ka citās valstīs cilvēki mēro 300km ik dienu uz darbu, bet mēs 100km attālumā pazūdam pilnībā!
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:12. Jūlijs 2011 - 16:50
(Link)
Šo visu lasot, pēkšņi atcerējos, ka es Tev iekomentēju pirms vairākiem gadiem tieši par tām skolām, man šķiet, ka apskaities toreiz. Kā redzu, ir pat sliktāk, kā varējām toreiz iedomāties...
From:[info]diana
Date:12. Jūlijs 2011 - 16:54
(Link)
Neatceros. :) Bet tobrīd es gan biju svaigi prom no Rīgas, viss likās rožaini, turklāt man daudz nevajag, lai apskaistos, nervoza esmu. Tolaik, jāteic, ar skolām situācija bija labāka. Tagad ir tā, ka Meņģeles skolā (kurā man šogad ies pirmklasnieks), ir apvienota 1. un 2. klase, jo nepietiek bērnu. Pieci pirmklasnieki, kādi četri otrklasnieki. Un tālāk vēl skaistāk - šogad bija tāda apvienotā klase, kur apvienota 5., 6. un 9. klase! Un 9. klasē - viens vienīgs skolnieks! Tam nu gan bija superīgi klases vakari, varu iedomāties. Principā klases vakars kaut katru vakaru, jo viņš ir cilvēks - klase!
Tiek runāts, ka skolu atstās līdz 6. klasei, tātad vēlākais pēc sešiem gadiema man šī situācija būs jārisina piespiedu kārtā.
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:12. Jūlijs 2011 - 17:06
(Link)
Protams, ka neatceries. Es toreiz ierakstīju par Leiškalnu pieredzi Sabilē 80. gadu beigās, pati arī gandrīz uz šī grābekļa – tuvāk dabai, prom no lielpilsētas – trāpīju, pēdējā brīdī nokancelēju un kā izrādījās vēlāk pareizi vien izdarīju.
Tas ko raksti par skolu, ir tīrais ārprāts :(
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:13. Jūlijs 2011 - 01:06
(Link)
paldies par to keniju!