| cepējas diždarbi |
[5. Aug 2009|10:18] |
|
|
|
|
| Comments: |
Man programmā vēl ir saldskābā mērce pēc tantes receptes un gan jau kāds brūkleņu ievārījums - bet vietas ledusskapī jau tagad pamaz :)
Saldskābo mērci pastāsti - ja tur piedalās tomāti, es arī varētu mēģināt, citādi jau vairs nesaprotu, ko ar šiem iesākt.
Man recepte jāprecizē, bet tur bija tomāti, burkāni kabači, paprika, kaut kādi garšaugi un visam piegāza klāt etiķi - galā sanāk saldskābs ķausis (kur kabaču gabaliņus mierīgi var noturēt par ananāsiem). Neesmu vēl saņēmusies (un tomāti un burkāni mājās vēl nav izauguši), bet kaut kad noteikti uztaisīšu.
Aha, skaidrs - tipa vīriešu zaptes variācija.
Kabačus par ananāsiem var noturēt, ja saliek kopā ar cidonijām.
parasti gan ķirbi izmanto.
Mēs kādreiz taisījām kompotā cukini ar cidonijām, ar tādu pašu ananāsu efektu :)
mhm, cukini jau smalki, bet visās vīriešu "zaftes" variācijās es gan kabačus par ananāsiem nekad nespēju asoicēt..
Es, ēdot to tantes taisīto ķausi, biju svēti pārliecināta, ka viņā ir ananāsi :) | |