cepējas diždarbi |
[5. Aug 2009|10:18] |
Man bail, ka lacskapja plaukti drīz ielūzīs - šī gada ražas rezultāti (pagaidām) - 3 litri (jeb 8 burkas) ķiršu zaptes, 4 litri (jeb 8 burkas) tomāti želejā, 5 litri (jeb 4 burkas) marinēti tomāti. Jāaizņemas no kāda autobusa šofera lielais uzraksts "VIETU NAV" un jāpiekar priekšā lecskapim, citādi desai un sieram nepielec, ka pat stāvvieta šiem tur vairs nesanāk. Pagraba nav, lodžijas nav, aukstā skapja nav.
/Ā, par burkām - iekš Maximas ir nopērkamas 0,45 l (no 0,5 l pa manam neko neatšķiras) stikla skrūvējamās burkas 20 gab pa 2,79 Ls (kkas tāds, zem 3 latiem točna), bez maldinošām etiķetēm, kas izsklēdz varbūtību burkā ar uzrakstu "Tomātu mērce" atrast brūkleņu zapti), bet Rīmītī ir smuki skrūvējamie vāki ( 10 gab pa 0.49 Ls) ar uzrakstu Hozjajuška/ |
|
|
Comments: |
Man programmā vēl ir saldskābā mērce pēc tantes receptes un gan jau kāds brūkleņu ievārījums - bet vietas ledusskapī jau tagad pamaz :)
Saldskābo mērci pastāsti - ja tur piedalās tomāti, es arī varētu mēģināt, citādi jau vairs nesaprotu, ko ar šiem iesākt.
Man recepte jāprecizē, bet tur bija tomāti, burkāni kabači, paprika, kaut kādi garšaugi un visam piegāza klāt etiķi - galā sanāk saldskābs ķausis (kur kabaču gabaliņus mierīgi var noturēt par ananāsiem). Neesmu vēl saņēmusies (un tomāti un burkāni mājās vēl nav izauguši), bet kaut kad noteikti uztaisīšu.
Aha, skaidrs - tipa vīriešu zaptes variācija.
Kabačus par ananāsiem var noturēt, ja saliek kopā ar cidonijām.
parasti gan ķirbi izmanto.
Mēs kādreiz taisījām kompotā cukini ar cidonijām, ar tādu pašu ananāsu efektu :)
mhm, cukini jau smalki, bet visās vīriešu "zaftes" variācijās es gan kabačus par ananāsiem nekad nespēju asoicēt..
Es, ēdot to tantes taisīto ķausi, biju svēti pārliecināta, ka viņā ir ananāsi :) | |