Kad man būs cepeškrāsns |
[17. Mar 2009|13:29] |
jeb - lai var izmest avīzi II Krāsnī cepts ābols ar cidoniju krēmu un vīģu mērci /5 porcijas/ 5 lieli, skābi ziemas āboli, 70 g brūnā cukura, 1 tējk. kanēļa, 60 g kausēta saldkrējuma sviesta. Izgrebj āboliem serdi un tās vietā ielej cukura, kanēļa, sviesta maisījumu. Liek pannā uz sviestpapīra un cep 180 grādos 5-7 minūtes.
CIDONIJU KRĒMS: 400 g cukurotas cidonijas vai cidoniju ievārījums, 400 g saldā krējuma, 50 g konjaka, 1 g želatīna. Uzputo saldo krējumu, konjakā uzbriedinātu želatīnu izkausē, iejauc cidonijās un iecilā tajās saputoto krējumu.
MEDUS UN VĪĢU MĒRCE 50 g žāvētu vīģu, 100 g medus, 1 citrons Sakapā smalki vīģes, medu sajauc ar citrona sulu un vīģēm.
Uz šķīvja kārto ābolus, cidoniju krēmu, visu pārlej ar mērci. |
|
|
Comments: |
| From: | str |
Date: | 17. Marts 2009 - 13:38 |
---|
| | | (Link) |
|
hmmm- žēl ka slinkums iet uz tirgu pēc āboliem
tie skābie āboli tirgū maz vēl ir?
antonovkas pie babuļiem ir gan - vēl pagājušā nedēļā skatījos.
o, tad būs jāpaņem, sen nav krāsnī cepts ābols uzbliezts. plus vajag ķirbi!!!
nu a kak že, žurkas man tak ir, ko iejūgt, tagad vajag karieti!;)
Antonovkas ir, Zoļika tirgū maksā 50-60 sant//kg, pašlaik garša viņiem pašā labumā, var arī tāpat zaļus ēst.
nu tad jau iekš CT gan ar būs!
| From: | lux_y |
Date: | 17. Marts 2009 - 20:03 |
---|
| | | (Link) |
|
raksti arī par gaļu :D
Nu, Tu jau gandrīz kā mans bračka. Šis saka: ja gaļu nav ēdis, diena velti nodzīvota. :D | |