Kad man būs cepeškrāsns |
17. Mar 2009|13:29 |
jeb - lai var izmest avīzi II Krāsnī cepts ābols ar cidoniju krēmu un vīģu mērci /5 porcijas/ 5 lieli, skābi ziemas āboli, 70 g brūnā cukura, 1 tējk. kanēļa, 60 g kausēta saldkrējuma sviesta. Izgrebj āboliem serdi un tās vietā ielej cukura, kanēļa, sviesta maisījumu. Liek pannā uz sviestpapīra un cep 180 grādos 5-7 minūtes.
CIDONIJU KRĒMS: 400 g cukurotas cidonijas vai cidoniju ievārījums, 400 g saldā krējuma, 50 g konjaka, 1 g želatīna. Uzputo saldo krējumu, konjakā uzbriedinātu želatīnu izkausē, iejauc cidonijās un iecilā tajās saputoto krējumu.
MEDUS UN VĪĢU MĒRCE 50 g žāvētu vīģu, 100 g medus, 1 citrons Sakapā smalki vīģes, medu sajauc ar citrona sulu un vīģēm.
Uz šķīvja kārto ābolus, cidoniju krēmu, visu pārlej ar mērci. |
|