Nesen Palasīt citus Laiks Par mani Ninonas virtuve atpakaļ? atpakaļ? tālāk? tālāk?
Ļaļaļā
User: [info]ninona
Name: Birjuza
kaut kas
Gaišzils
ieskaties
Kopā
Sēžu augstā tronī -
Holēriķe, flegmātiķis un trīs(i) bērni
[info]ninona
Jūtu, ka manai mazajai lauviņai diennakts par īsu.

Nevaru izvēlēties starp dresūru un vienkārši ļaušanos notikumu gaitai. Dresūra man sniegtu papildu miega minūtes, bet apēstu saujiņu nervu.

Un žēl taču dresēt, žēl...
Un sevi žēl. Protams.
5 atzīšanās Arī tu to vari. Atzīsties
Comments
pikaczu From: [info]pikaczu Date: 16. Jūlijs 2014 - 10:17 (Links)
Watt detalizeeti ir aprakstiijis miega dresuuras veiksmes staastu.
From: [info]ninona Date: 16. Jūlijs 2014 - 14:39 (Links)
Par Watt miega dresūru labāk neizteikšos.

Bet man nav arī gluži dresējama problēma, bērns vienkārši grib gulēt vairāk nekā, saplusojot ar nomoda stundām, diennaktī ir laiks. Neļaut gulēt? Nē, maza bērna miegs man ir svēts, traucējams vien ļoti īpašos gadījumos.
halina From: [info]halina Date: 16. Jūlijs 2014 - 15:04 (Links)
Es nopirku abas šeit http://klab.lv/users/watt/555087.html ieteiktās grāmatas un esmu diezgan pārliecināta, ka arī Tavai problēmai ir risinājums.

Es pat būtu ar mieru Tev tās aizsūtīt. Neticu, ka viņa grib gulēt 25h diennaktī. Un ja grib, varbūt tas ir iespējams?
From: [info]ninona Date: 16. Jūlijs 2014 - 15:13 (Links)
Viņa pašlaik grib gulēt par 1 stundu vairāk nekā pēc 5+5h nomoda periodiem paliek pāri. Ierobežot maza, augoša bērna miega daudzumu, lai vecākiem būtu ērtāk, manuprāt, ir slimi.

Mana pieredze rāda, ka šādiem periodiem (tādas lietas mainās) apakšā ir savi iemesli, visbiežāk saistībā ar attīstības lēcieniem, citreiz vienkārši nemanāma cīņa ar kādu vīrusu. Un dresūra tad ir nevietā. Dresūra ir laba, ja bērns apzināti vazā vecākus. Bet arī tad labāk iedot bērnam viņam nepieciešamo pozitīvo uzmanību, kas arī dod rezultātu, nevis dresēt.

Lūdzu, neaudzini M pēc grāmatām!

P šobrīd ir interesants attīstības periods, viņa mācās to, ko Watt dresēja savam bērnam - labi gulēt. Brīnumainā kārtā, bērni to iemācās paši :D Pašlaik attīstāmo prasmju "blakusefekts" ir daudzgulēšana.
From: [info]ninona Date: 16. Jūlijs 2014 - 15:16 (Links)
Atslēga ir tajā, ka neskatīties uz procesiem kā uz problēmām ;) Bērna augšana ir ļoti ilgs un ļoti mainīgs process, brīžiem neprognozējams. Dienas ritms aug līdzi bērnam, bieži vien tas, ko vecāki sākotnēji ierauga kā "problēmu" patiesībā ir viņu pašu nespēja tikt līdzi tam, kā bērns aug. Klasiskais - kolīdz tu spēj savilkt kopā galus (esi pieradis pie viena bērna dienas ritma, izpausmēm), viņi tos galus pārvieto (bērns atkal mainās).
5 atzīšanās Arī tu to vari. Atzīsties