Kaķis un pele

« previous entry | next entry »
Jul. 15., 2010 | 03:21 am

Pārpublicēts no 19 pints of beer. Savus komentārus varat atstāt tur.

Mūsu kaķis ir stulbs kā vairums šo dzīvnieku. Neiešu uzskaitīt visas viņa stulbās izdarības, minēšu tikai pēdējo…

No rīta ieeju istabā un skatos – jopt! – kaķis spēlējas ar peli! Nu labi – dzīvnieks droši vien gribēja parādīt, ka ir kruts un tā, noķēris ārā peli, iestiepis pa logu istabā un tagad ar to spēlējas. Protams, pele ir dzīva un no kaķa bēg. Viss beidzās ar to, ka pele paskrēja zem klubkrēsla, kur kaķis tai vairs klāt netika… Rezultātā kaķis ņēma un notinās pa atvērto logu un mēs kādu brīdi dzenājām to peli pa istabu, drudžaini visu stumdot un mēģinot to nosist. Taču rezultātā tā pele vienalga pamanījās kaut kur pazust. Labi – sūds ar peli, nodomāju – gan jau pati nosprāgs vai notīsies.

Bet nekā nebija – sēžu tagad vakarā dzīvojamajā istabā, kas ir blakus sākotnējai istabai un ar acs kaktiņu redzu, ka pa stūri kaut kas kustas. Pārmetu acis no datora uz stūri – nē, viss tukšs. Pēc brīža atkal kustas – šoreiz pamanos ātrāk piefiksēt kustību un izrādās, ka tā taču ir tā pati pele! Atkal sāku drudžaini to dzenāt, lai nosistu – taču viņa pamanījas atkal pazust. Bet šoreiz es ceru, ka biju gudrāks, jo ņēmu un vienā dzīvniekiem un bērniem nepieejamā, bet pelēm pieejamā vietā sabēru saindētus graudus, ar ko parasti indēju žurkas ārā sētā. Cerams, ka stulbā pele tos saēdīsies un pēc pāris dienām nosprāgs vai vismaz izlīdīs apdullusi kādā vietā, kur to varēs viegli nosist.

Katrā ziņā stāsta morāle ir viena – gan kaķi, gan peles lielākoties ir stulbi dzīvnieki – labāk neieviesiet ne vienus, ne otrus.

Tags: , ,

Link | Add to Memories