Marts 14., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:34 - Jauna. vesela sieviete!

(5 komentāri | Atstāt komentāru)

Comments:


[User Picture]
From:[info]krii
Date:14. Marts 2015 - 13:16
(Link)
Mani vienmēr pārsteidz, cik slikti mūsdienu sievietes pārzina sava ķermeņa funkcijas.
Piedod, lūdzu, tas nav uzbrauciens, bet tādas frāzes kā " .. jo meitene ieņēmusi bērnu pāris dienas pēc MR, kad cikliski tas nav iespējams... turklāt teorētiski izsargājoties ar konkrētu pārtraukto dzim.ak.... " mani iedzen stuporā.

1) grūtniecība jaunai auglīgai sievietei var iestāties gandrīz jebkurā menstrualā cikla dienā. Dažas dienas pēc MR, tas nozīmē kādā 5.-7. cikla dienā, tātad estrogēnu fāze, tātad olšūnai tūdaļ jānogatavojas. Jā, teorētiski vislielākā varbūtība ir, ka olšūna nogatavojas 14./15. dienā (ja ir 28 dienu cikls), taču praksē tas mēdz notikt arī agrāk vai vēlāk, resp., ovulācija 8.-10. cikla dienā ir pilnīgi normāla (turklāt dzimumattiecības var ovulāciju pasteidzināt). Savukārt, spermatozoīdi sievietes dzimumceļos var izdzīvot 3 - 5 diennaktis. Starp citu, dzimumattiecības menstruāciju laikā šī iemesla dēļ arī nav drošas, jo asinīm to sārmainās reakcijas dēļ piemīt konservējoša iedarbība un spermiji izdzīvo pat ilgāk, nekā nonākot dabīgi skābajā maksts sekrētā. Tātad, ja dzimumattiecības ir 5.-7. dienā, bet ovulācija 10. dienā, apaugļošanās ir pilnīgi iespējama.
2) kas attiecas uz pārtraukto dzimumaktu, kāda ginekoloģe reiz jauki formulēja: "Nesauksim to par kontracepciju, sauksim to par loteriju".

Protams, līdzjūtība meitenei, ceru, ka viss atrisināsies labvēlīgi, utt.
[User Picture]
From:[info]new_women
Date:14. Marts 2015 - 14:09
(Link)
Sveika! Paldies par komentāru.

Jāsaka gan , ka laikam nebūšu pareizi izteikusies :) Es Tev 100 % piekrītu gan par to, ka šis izsargāšanās veids ir loterija... kā arī to, ka MR cikls var novirzīties,

Šinī situācijā morale, ko es priekš sevis un arī varbūt kādam garāmejošam lasītājam cenšos nodefinēt,ir tas ka šis gadījums velreiz pierāda to ka ne šī tā sauktā izsargāšanās, ne cikla skaitīšana .. pat tad ja ir ideālais 28 dienu cikls... nav drošs veids, kā plānot vai neplānot grūtniecību.

Bet pārmetumus vēršu uz sevi, jo kaut arī tā neesmu es, kas nonākusī šajā situācijā... es nevaru apgalvot ka pati savā līdzšenējā dzīvē nekad nebūtu padevusies kārdinājumam un mierinājusi sevi ar šiem stereotipiem... tapēc tagad šaustu sevi un domāju ka neesmu tā kura varētu mest akmeni...
New WOMEN - Jauna. vesela sieviete!

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba