Marts 14., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:34 - Jauna. vesela sieviete!
Viena no manām tuvākajām draudzene guļ slimnīcā ar ārpusdzemdes grūtniecību 4 nedēļā un neziņu... ir divi varianti - hormonu līmenis paaugstināsies un palīdzēs kurkulītim nokļūt un iesakņoties dzemdē, vai arī būs jāveic operācija un jāņem tas ārā.
Turklāt šis gadījums apgāž visas teorijas un pārliecības... jo meitene ieņēmusi bērnu pāris dienas pēc MR, kad cikliski tas nav iespējams... turklāt teorētiski izsargājoties ar konkrētu pārtraukto dzim.ak....
.. turklāt pie varianta kur kurkulītis var izdzīvot vel tiek apvērtas aborta iespējas.. :(

Man pēc visiem šiem gadiem domājot par bērniem un ģimenes veidošanu... šī situācija daudz ko liek pārdomāt un šķiet īpaši smaga. Domāju par to, ka patiesībā apaugļot olšūnu ir viens mirklis, BET kļūt par māti, vai vecākiem... tas ir visgrūtākais un nebūt nav izdarāms vienā dienā.

Aizvakar mana kolēģe izdzirdot šo situāciju... jautāja.. vai mana draudzene ir - jauna, vesela sieviete? Un šis jautājums man aizķērās kkur dziļāk... jo, kura gan no mums var ar pārliecību teikt ka esam jaunas , veselas sievietes? Pēc gadiem jā, protams, mums visām ir 25-26... teorētiski normāls vecums pirmajai grūtniecībai, ģimenes veidošanai... bet realitātē... mēs vel neesam gribējušas izaugt no pubertātes/ bērnības... gadījuma sakari, nenopietnas attiecības, nestabilas darba vietas, bez sociālām garantijām, bez iekrājumiem, bez stabilām attiecībām, smēķējam, dzeram, balējamies līdz paliek slikti, ēdam dranķus, nerūpējamies par savu veselību, neiebilstam, ka par mums parūpējas vecāki, nerūpējamies par saviem ķermeņiem.. atliekam visas šīs nopietnās domas kādam citam, vai vēlākam.. dzīvojam galu galā šodienai. Neapzinoties, ka šodien var pienākt tas brīdis kad mūsos va iekūņoties bērniņš, kurš ir atkarīgs tikai no mums... bet mēs viņu esam nostādījušas situācijā kurā viņam nav ģimenes,nav tēta, nav veselas mammas, nav pietiekams uzturs, nav pietiekami skābekļa, nav normālu iespēju dzīvot, viņš aug cigarešu dūmos, nav iekrātas naudas kas varētu viņam palīdzēt augt pēc piedzimšanas...

Tas viss man liek domāt - ko es daru ar savu dzīvi un ķermeni... kāda es būtu māte, ja tas notiktu ar mani tagad... es tik ļot gadiem jau gribu ģimeni... bet vai es esmu nobriedusi, lai būtu pieaugušais jaunā ģimenē... vai es izturos atbildīgi pret to, ko Dievs man ir dāvājis..

(5 komentāri | Atstāt komentāru)

Comments:


[User Picture]
From:[info]krii
Date:14. Marts 2015 - 13:16
(Link)
Mani vienmēr pārsteidz, cik slikti mūsdienu sievietes pārzina sava ķermeņa funkcijas.
Piedod, lūdzu, tas nav uzbrauciens, bet tādas frāzes kā " .. jo meitene ieņēmusi bērnu pāris dienas pēc MR, kad cikliski tas nav iespējams... turklāt teorētiski izsargājoties ar konkrētu pārtraukto dzim.ak.... " mani iedzen stuporā.

1) grūtniecība jaunai auglīgai sievietei var iestāties gandrīz jebkurā menstrualā cikla dienā. Dažas dienas pēc MR, tas nozīmē kādā 5.-7. cikla dienā, tātad estrogēnu fāze, tātad olšūnai tūdaļ jānogatavojas. Jā, teorētiski vislielākā varbūtība ir, ka olšūna nogatavojas 14./15. dienā (ja ir 28 dienu cikls), taču praksē tas mēdz notikt arī agrāk vai vēlāk, resp., ovulācija 8.-10. cikla dienā ir pilnīgi normāla (turklāt dzimumattiecības var ovulāciju pasteidzināt). Savukārt, spermatozoīdi sievietes dzimumceļos var izdzīvot 3 - 5 diennaktis. Starp citu, dzimumattiecības menstruāciju laikā šī iemesla dēļ arī nav drošas, jo asinīm to sārmainās reakcijas dēļ piemīt konservējoša iedarbība un spermiji izdzīvo pat ilgāk, nekā nonākot dabīgi skābajā maksts sekrētā. Tātad, ja dzimumattiecības ir 5.-7. dienā, bet ovulācija 10. dienā, apaugļošanās ir pilnīgi iespējama.
2) kas attiecas uz pārtraukto dzimumaktu, kāda ginekoloģe reiz jauki formulēja: "Nesauksim to par kontracepciju, sauksim to par loteriju".

Protams, līdzjūtība meitenei, ceru, ka viss atrisināsies labvēlīgi, utt.
[User Picture]
From:[info]new_women
Date:14. Marts 2015 - 14:09
(Link)
Sveika! Paldies par komentāru.

Jāsaka gan , ka laikam nebūšu pareizi izteikusies :) Es Tev 100 % piekrītu gan par to, ka šis izsargāšanās veids ir loterija... kā arī to, ka MR cikls var novirzīties,

Šinī situācijā morale, ko es priekš sevis un arī varbūt kādam garāmejošam lasītājam cenšos nodefinēt,ir tas ka šis gadījums velreiz pierāda to ka ne šī tā sauktā izsargāšanās, ne cikla skaitīšana .. pat tad ja ir ideālais 28 dienu cikls... nav drošs veids, kā plānot vai neplānot grūtniecību.

Bet pārmetumus vēršu uz sevi, jo kaut arī tā neesmu es, kas nonākusī šajā situācijā... es nevaru apgalvot ka pati savā līdzšenējā dzīvē nekad nebūtu padevusies kārdinājumam un mierinājusi sevi ar šiem stereotipiem... tapēc tagad šaustu sevi un domāju ka neesmu tā kura varētu mest akmeni...
[User Picture]
From:[info]krii
Date:17. Marts 2015 - 22:09
(Link)
P.S. Piedod, bet ātrumā nepamanīju, ka rakstā minēta ārpusdzemdes grūtniecība. Cik nu man zināms, - tādos gadījumos grūtniecība nekad netiek saglabāta, jo zigota, kas ieligzdojusies kaut kur citur (98%gadījumu - olvadā) nevar aizmigrēt uz dzemdi, kur grūtniecību iespējams iznēsāt.
Tātad - vai nu Tavai draudzenei ir kāda cita patoloģija (cerams, atrisināma), vai arī bojāgajušais embrijs (ārpusdzemdes grūtniecības gadījumos tie parasti iet bojā līdz 3.nedēļai) ir jau ticis izņemts. Hormonu līmeņa paaugstināšanos šādās situācijās negaida, tieši otrādi - ja tā ir agrīna, var gaidīt hormonu līmeņa samazināšanos, kas nozīmētu spontāno abortu un bojāgājušā embrija dabisku izvadīšanos bez ķirurģiskas iejaukšanās.
[User Picture]
From:[info]new_women
Date:18. Marts 2015 - 14:34
(Link)
Viņa laikam tiešām bija īpašs gadījums... viņai hormonu līmenis pie uņemšanas bija 400 un auglis bija olnīcā.. pēc 24 h 650... un usg neredzēja kur tieši atrodās auglis. Tā bija piektdiena un viņa tika atstāta slimnīcā uz brīvdienām lai pētītu kas notiks tālāk. pēc 3 dienām (kas bija svētdiena) 1900 un nākamjā rītā (pirmdienā) noskaidrojās ka ir iestājusies normāla grūtniecība, auglis pats nokļuvis un iesakņojies dzemdē, draudzene izrakstīta no slimnīcas uz tālākām imeklēšanām pie savas ginekoloģes
[User Picture]
From:[info]new_women
Date:18. Marts 2015 - 14:38
(Link)
Ja es pareizi izprotu situāciju... tad tomēr pie ārpusdzemdes grūtniecības (kaut arī socialajā vidē, forumos tādu informāciju neatrodu) pastāv neliela iespēja uz normālu grūtniecību... par to vai auglis nokļūst demdē ir atbildīgs viens no hormoniem.. kuram bija jāpieaug līdz 2000 lai ārsti uzskatītu ka pastāv ispējas cerēt.. tapēc viņi gaidīja vai šis skaitlis strauji pieaugs vai arī sāks kristies.. tad veiktu lakoskopiju.
New WOMEN - Jauna. vesela sieviete!

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba