Marts 14., 2015


[info]krii13:16
Mani vienmēr pārsteidz, cik slikti mūsdienu sievietes pārzina sava ķermeņa funkcijas.
Piedod, lūdzu, tas nav uzbrauciens, bet tādas frāzes kā " .. jo meitene ieņēmusi bērnu pāris dienas pēc MR, kad cikliski tas nav iespējams... turklāt teorētiski izsargājoties ar konkrētu pārtraukto dzim.ak.... " mani iedzen stuporā.

1) grūtniecība jaunai auglīgai sievietei var iestāties gandrīz jebkurā menstrualā cikla dienā. Dažas dienas pēc MR, tas nozīmē kādā 5.-7. cikla dienā, tātad estrogēnu fāze, tātad olšūnai tūdaļ jānogatavojas. Jā, teorētiski vislielākā varbūtība ir, ka olšūna nogatavojas 14./15. dienā (ja ir 28 dienu cikls), taču praksē tas mēdz notikt arī agrāk vai vēlāk, resp., ovulācija 8.-10. cikla dienā ir pilnīgi normāla (turklāt dzimumattiecības var ovulāciju pasteidzināt). Savukārt, spermatozoīdi sievietes dzimumceļos var izdzīvot 3 - 5 diennaktis. Starp citu, dzimumattiecības menstruāciju laikā šī iemesla dēļ arī nav drošas, jo asinīm to sārmainās reakcijas dēļ piemīt konservējoša iedarbība un spermiji izdzīvo pat ilgāk, nekā nonākot dabīgi skābajā maksts sekrētā. Tātad, ja dzimumattiecības ir 5.-7. dienā, bet ovulācija 10. dienā, apaugļošanās ir pilnīgi iespējama.
2) kas attiecas uz pārtraukto dzimumaktu, kāda ginekoloģe reiz jauki formulēja: "Nesauksim to par kontracepciju, sauksim to par loteriju".

Protams, līdzjūtība meitenei, ceru, ka viss atrisināsies labvēlīgi, utt.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
New WOMEN - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba