29 March 2012 @ 11:48 am
 
gribās svētdienās iedibināt jauku tradīciju- cept maizīti nedēļai. brīvdienās lauku tantēm jāizspiež ierauga receptes un jaiejauc jau šo svētdien, lai lieldienu pārgājienam jau ieraugs piebarojies var izcept savu. varbūt viņām arī kaltētas kļavu lapas ira ^__^ savilkšu māras krustus doniņā un hipsteriski gavilēšu pa virtuvi.
 
 
( Post a new comment )
[info]neverklever on March 29th, 2012 - 01:58 pm
itkā nekas nepiedeg, viss forši. nezinu, kādi parametri norāda uz normālu cepeškrāsni.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]inese_tk on March 29th, 2012 - 02:09 pm
nepiedegšana nav īsti parametrs :)

mums piemēram ir parasta, lētā gala indesit plīts ar elektrisko cepeškrāsni. galīgi ne-veca. bet ar maizītes cepšanu bija problēmas - viņa tur šausmīgi kalta. garoza palika bieza un necaurkožama, bet viducis jēls. likām iekšā metāla bļodiņu ar ūdeni, lai tas tvaikojot radītu mitrāku atmosfēru, it kā bija labāk, garoza vairs nebija tik šausmīgi cieta un sausa, bet līdz galam labi tomēr nebija.
vēl mēģināts variants maizi pēc izņemšanas no cepeškrāsns tīt mitrā dvielītī - it kā lai izkarst un atmaidzina garoziņu, bet rezultātā maize sasuta un garoza palika mitra vairākas dienas.
mēģināts ir cept gan kviešu, gan rudzu maizes. bija divi dažādi ieraugi, garša idejiski maizītei sanāca laba, bet konsistence nu tā.
nu jau kādu labu laiciņu nav bijis iedvesmas šo diezgan pismačīgo nodarbi atsākt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]neverklever on March 29th, 2012 - 02:14 pm
mēģinās un ta jau redzēs.
paldies par variantiem, kā var mēģināt uzlabot plīts sniegumu, ja neapmierina.
(Reply) (Parent) (Link)