porcelāna lellīte [userpic]

14. Augusts 2022 (22:15)

Jau 3. dienu pēc kārtas ēdam kabačus, bijām piektdien ciemos, bija brīnišķīgi pie jauniem skaistiem cilvēkiem mājā laukos un dabūjām kabacīšus un mana bērnības draudzene pērk māju laukos un tas viss kopā ir ļoti priecīgi un cerīgi

Comments

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 15. Augusts 2022, 11:07

kādā formā kabačus ēdat?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 15. Augusts 2022, 14:04

Divas dienas pēc kārtas bija panēti un vakar kabaču pankūciņas šodien gribu sacept ar kipolu un sīpolu un ēst ar tajiešu mērci!

Posted by: Scorpse ([info]scorpse)
Posted at: 15. Augusts 2022, 17:07

Es tieši pašlaik taisu tavu kabaču ķausi burkās, kaut kad biji likusi recepti, bet tu tikmēr pasaulē jaunas kabaču receptes meklē, muah. ;)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 15. Augusts 2022, 17:11

Ieraksti te arī, lūdzu, recepti!

Posted by: Scorpse ([info]scorpse)
Posted at: 15. Augusts 2022, 17:16

Es te tagad citēju jūzeri f, burts burtā: :D

"1) ņem 2 kg kabačus, sagriez vēlamos gabalos, uzber virsū 2 glāzes (vai mazāk, es bēru mazāk, lai nav baigi salds) cukura un 2 ēd. k. sāls, gaidi lai atsulojas.

2) to atsulojušos sulu gāz katlā (kabači paliek bļodā, kad atsulojas vēl, gāz vēl katlā), pielej 2 glāzes eļļu, uzkarsē, met iekšā 5 strēmelēs sagrieztas sīpolgalvas, cep 5 minūtes.

3) piemaisi 2 ēd.k. tomātu pastas

4) tad piemet klāt 4 vai 5 vai mazāk, kā vēlies, kabačiem līdzīgos gabalos sagrieztas paprikas, cep 5 minūtes.

5) un tad piemet tos kabačus, cep 5 - 8 minūtes (jāskatās, lai paprika pamīksta jau ir un kabači arī; līdz galam viņi pēc tam sagatavojas burkās)

6) tad noslēdz uguni nost un pielej klāt pusglāzi etiķa.

7) liec burkās!

man sanāca 6 dažāda izmēra burciņas, dažas 500 ml, dažas tās, kas lielākas."

5 Lasīt komentārus piebilst