porcelāna lellīte [userpic]

18. Marts 2021 (20:03)
Tags: ,

kārtējais zivs dizāsters. jāpieraksta, ka tad, kad MAN gribas ceptu laša fileju, es aizeju un nopērku divus nelielus gabaliņus sev un vīram. un pat ja tā maksā baltu naudu un jaunavu asinis, citādi ķirnīties nav vērts. šoreiz tos laša steikus pamēģināju. pan seared salmon. recepte* super, tikai tā ķirnīšana katram bez asakām, smuki bija tikai trīs gabaliņi, vispār juka ārā, jo jēlas un pusjēlas un cēli nepārceptas zivis es nevaru, man šķebī. (snobi šausmās aizgriežas). un tad viens uzmeta aci, pateica, ka neēdīs (procesa laikā ieskrēja virtuvē sašutumā nokliegties "Kas te tā smirž?!"), otrs pateica, ka ēdīs rītdien, trešajam uzliku uz atsevišķa šķīvīša (nevis pie formītē saliktajiem rīsiem ar zapti un sagrieztajiem gurķiem un tomātiem) un pēc tam nebija vietas, ēdīšot brokastīs. nu, var jau būt, ka ēdīs ar.
karoče augstāk par dirsu tāpat neuzlekt :( :D


*https://www.thekitchn.com/how-to-cook-perfect-salmon-fillets-230150

Comments

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 19. Marts 2021, 09:29

Tīrā sodība! :D

Man ar lasi pēdējoreiz iznāca otrādāk. Nopirku fileju kādus 700g sevi iepriecināt ar mazsālītu pāris dienas. M lašus vispār neēd, P tikai pagatavotu un drusciņ, A daudz nedrīkst, V vēl mazulītis.
Bet sanāca tā - kamēr es to lasi sagriezu, V jau bija labi daudz noēdis. Un tā, kolīdz parādījās viņa redzeslokā, tā stūķēja māgā. Es laikam pat pusi nedabūju. Labi, ka pārējie mani nepārsteidza.

Un tagad zinu, ka V garšo lasis. Jēls un bez sāls.
Bet es laikam gribētu būt vienīgā lašēdāja ģimenē :D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 19. Marts 2021, 10:38

Es zivis principā neēdu. Man garšo tikai tunča konservi un kūpinātās (reti), visu citu reti ja vispār. Bet to lasi man kārojās jau no Ziemassvētkiem un es visu laiku ai, ko nu es pirkšu, vai nu mācēšu, kā tas būs, ka mēs ar vīru ēdīsim divi vien. Ha!
Zivju zupa arī bvea, kad pēdējo reizi vārīju, vīram arī nebija sajūsma, māte prom brauca ar zupu burciņā :D un tas bija ļoti sen. /Man saldētavā laša galva un baisma, jo būs jātaisa/

Nu jā un vēl drusciņ es tā kā varbūt pat gribētu, bet tad visdrīzāk kādu gadu vispār ne. Nav viss tās smirdīgās virtuves vērts :D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 19. Marts 2021, 10:40

Un sīkiem garšo tikai bērnudārza zivs un tās pikšas kotletes, ko man glamurka ierādīja, bet nu čakars ar tām

3 Lasīt komentārus piebilst