porcelāna lellīte [userpic]

10. Marts 2021 (13:49)

no vienas puses jau forši glābt to planētu. no otras - baigi nogurdinoši. šodien no saldētavas izņēmu dārzeņu atliekas, saskrapstīju šo to arī no tā, kas mājās un izvārīju dārzeņu buljonu, kuru pēc tam lietoju ķirbju-apelsīnu biezzupai un pēdējo šampinjonu risoto. un tās apelsīnu mizas kopā ar sasaldētajām ābolu serdēm un diviem bēdīgiem āboliem izvārīju karstajā dzērienā. beigās tos slapjos biezumus sablendēju (jo blenderis tāpat jau izvilkts un gatavībā) un nolaidu podā. un to arī tikai tādēļ, ka pilnajā miskastē negribējās likt tik daudz slapjumu
kā šitādu ākstīšanos var apvienot nevis ar bakstīšanos un bērnu audzināšanu, bet ar pilnas slodzes darbu jeibogu nesaprotu.
lai gan tie dārzeņu atgriezumi ledusskapī baigi noder, kad ieplānota ātrā zupa, bet mājās nekādu jēdzīgu dārzeņu nav. vai sautējumā garšiņai kādu ķirbju mizu ielikt.

Comments

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 10. Marts 2021, 14:49

man vienreiz atnesa jau gatavu ar sojas krējumu, bet šitā arī bija normāli. t.i. man likās pliekana, bet ēst var, sīki bija sajūsmā:

katlā 30 ml eļļas apcepu 100g sīpolu, 800 g ķirbja, sāli, pustējkaroti karija, 300 g apelsīnus (no tiem vajadzētu sulu, man nau spiežamā, es nomizoju un iecepu tos veselus), 600 ml dārzeņu buljona, pavārītam, jau gatavam pieliku 200 g saldā krējuma (man bija treknais), sablendē pilnīgi viendabīgu un ēd. oriģinālā recepte ir multikatlam, tur visu kopā liek programmā zupa uz 50 minūtēm un saldo krējumu liek 600 ml pie blenderēšanas kad jau gatavs un apelsīnu sulu 10 min pirms vārīšanas beigām un ķirbjus griež 2 cm kubiņos.

nu jā, es jau droši vien tādam atsevišķajam buljonam būtu par slinku, bet man patīk, ja zupai ir garša un šitā tomēr ir kkādas nianses nekā ja lej ūdeni.

to recepti pieraksti, varbūt tev pēc kāda gada/diviem noder!

11 Lasīt komentārus piebilst