porcelāna lellīte [userpic]

10. Jūnijs 2020 (22:20)

Placentas ekstrakts laikam strādā. Divas reizes ieķepsēju, šodien vīrs saka, ka man esot vairāk matu..

Un man jau pēc pirmās likās, ka viņi tādi ņiprāki pie saknēm

Comments

Posted by: -- ([info]ripp)
Posted at: 11. Jūnijs 2020, 10:56

runājot par placentu :D
vakar eksāmenā kursabiedrenei bija jautājums par trešā dzemdību perioda vadīšanu un vecmātes pienākumiem. trešais dzemdību periods ir placentārais periods - laiks, kad piedzimst placenta. un tad komisijas vadītāja pajautā tai kursabiedrenei - ko var darīt ar placentu. šī samulsusi izboksterē kko par kapsulām un smūtijiem un piebilst, ka nav interesējusies un nezina.
kāāāāā es nožēloju, ka tas jautājums nebija man :D :D :D
man tā vietā tika garlaicīgais par dzemdes kakla gatavību dzemdībām.

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 11. Jūnijs 2020, 17:41

Tās ir topošo vecmāšu apmācības, vai kas cits? Es ceru, ka mediķiem neko citu kā “placenta ir bioatkritums un jālikvidē atbilstoši vadlīnijām” nemāca.

Posted by: -- ([info]ripp)
Posted at: 11. Jūnijs 2020, 17:54

Respektīvi Tu domā, ka mediķim nav pat jāzina, kā tiek darīts, kādas ir teorētiskās iespējas? Es nesaku, ka vajag darīt citādi. Bet man šķiet absurda doma, ka nav jāzina dažādi varianti.
Kas vainas, piemēram, cilvēka vēlmei aprakt to zem koka? Vai pirms likvidācijas apskatīt? Šis orgāns ir bērna dzīvības iemesls. Kādēļ tik nepieņemama ir pat doma par kaut cik cieņpilnu attieksmi pret šo tik svarīgo jaunas dzīvības rašanās sastāvdaļu?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 11. Jūnijs 2020, 18:48

Viena lieta ir cieņpilna attieksme, pavisam cita ir to placentu dzert smūtijā. T.i. medicīnas preparāts, pat ja tā avots ir cilvēks vai dzīvnieks, ir specifiski sagatavots tomēr lai pēc iespējas izvairītos no visādām pārnesēm. Jau šobrīd ir gana nopietni pētījumi, kas norāda prionus par vienu no Parkinsona un Alcheimera izraisītājiem (ja kādam interesē linki, laipni aicināti meklēt paši, man šobrīd nebūs laika). Prioni sasaldējot bojā īsti neiet, tāpat kā vīrusi, tad vajag specifiskus apstākļus. Bet nu es esmu one health principa piekritēja, manuprāt saikne starp vidi, dzīvniekiem un cilvēkiem ir sarežģīta un dziļa, cilvēki vispār ir ļoti netīri, pilni ar visādām atliekvielām, ar ab labi iepazīstinātām baktērijām un nedoDies parazītiem, tādēļ no šī viedokļa manuprāt vispār labāk (t.i. tīrīgāk) būtu visam kremēties, bet. Jā, asinis ir sterilas, bet vai caur dzemdību ceļiem gājusi placenta tāda ir - diez vai. Tas nenozīmē ka tā ir slikta, bet ja efektu var panākt ar kādi citādi iegūtiem līdzekļiem, manuprāt tiem tomēr priekšroka. Paldies placentai par darbiņu, tur noteikti var daudz vēl laba izpētīt.

Es nezinu ko par šo domā Antuanete, baigi interesanta saruna jums te sanāks.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 11. Jūnijs 2020, 18:50

T.i. savu es zem koka neraktu, ja nu tiešām, tad sadedzinātu, bet ja savā īpašumā zem koka kurš toč augs, nevis pēc pāris gadiem izraujam koku uzbliežam kartupeļu vai burkānu dobi, aiziet.
Bet nu man, ja godīgi, arī īsti nepatīk ka cilvēki savus mīļdzīvniekus rok dārzā vai vēl ļaunāk pļavā pie Ziepniekkalna meža. Bet nu saprotams kādēļ

Posted by: -- ([info]ripp)
Posted at: 11. Jūnijs 2020, 21:57

Man šķiet, starp "mediķiem mācīt tikai par miskasti" un "blenderēt smūtijos" ir vel viskautkas pa vidu :) tās ir divas galējības.

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 12. Jūnijs 2020, 10:51

Nu labi, aprakt zem koka vēl varētu izskatīt kā iespēju, un apskatīt nevienam nav liegts, ja paprasa uzreiz pēc izņemšanas. Bet par visu pārējo (smūtiji, kapsulas, diespas vēl "lotus birth" aka "riskējam bērnu noindēt ar pūstošu placentu") mediķiem būtu jāzina tik daudz, ka "nāks dzemdētājas un prasīs xyz, par ko salasījās internetā, te ir iemesli, kāpēc tā ir slikta doma, un kā to labāk paskaidrot un pārrunāt".

7 Lasīt komentārus piebilst