porcelāna lellīte [userpic]

15. Februāris 2020 (21:25)

Un vēl es šonedēļ nejauši uzzināju, ka viens no maniem kulinārijas atklājumiem/mantojums no mātes un iespējams tālākiem senčiem, draugiem/padomju pavārgrāmatām vai kaucmindiešu gudrībām (sīpols+burkāns+selerija) ir no franču virtuves un to lieto daudz un tam ir proporcijaa 2:1:1 un to sauc mirepois
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mirepoix_(cuisine)

Comments

Posted by: nova ([info]nova)
Posted at: 15. Februāris 2020, 21:41

Attēlā ir zaļās lapu/kātu selerijas
Bet ar kurām taisi Tu? Sakņu? Kātu?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 15. Februāris 2020, 22:19

Sakņu vai lapu, jo man kāti negaršo :D
Pirmo reizi taisot jāņem kāti, labi burkāni un parastais dzeltenais sīpols, tā garša būs pazīstama, tāda ir daudzos sautējumos, zupās, mērcēs.
Jo ja tā ir dārza selerija, garša baigi atšķiras un tad pēc sajūtām, citreiz pietiek ar vienu mazu kātiņu un ir labi, ja ņemu no žāvētajām, tad divas šķipsnas, bet ja sakni, tad daudz citreiz pat divas ja lietains laiks un garša maz izteikta

9 Lasīt komentārus piebilst