porcelāna lellīte [userpic]

4. Maijs 2019 (19:21)

laikam sāp starpribu nervs. tasir sāp man kaut kas starp ribām, nu jau grūti roku kustināt, grūši pūst ir sāpīgi, attiecīgajā apvidū muguras muskulis stīvs un pārguris. zieķējos (nu, mani zieķē, ja gribam būt precīzi) ar pretsāpju gelu (Perskindol. vispār baigi labā štelle), atsāpinos, bet tāpat jau bez ārstiem neko citu nevar darīt. varbūt mēģināšu tikt pie dežūrārsta, bet tas tāpat ātrāk par pirmdienu nebūs. ir kādam pieredze ar šito? ko vēl bez karstas vannas un silta apģērba izmēģināt?

Comments

Posted by: Lacy F ([info]panacea)
Posted at: 4. Maijs 2019, 20:33

Klāt vēl varētu padzert ibuprofēnu 400 mg. Ja tās ir nervu sāpes, tad var dzert arī pregabalīnu, vai ja vnk stipras sāpes, tad tramadolu, bet tad tos jāizraksta ārstam.

Posted by: lyrica ([info]lyrica)
Posted at: 5. Maijs 2019, 12:50

Pregabalins ir tikai pie hroniskam neiropatiskam sapem, interkostala neiralgija nepieder pie tam, neizdevigs blakusparadibu efekts. Tramadols nekada gadijuma. Topiska NSAR aplikacija, NSAR un metamizols ( analgins) per os pie stipram sapem. Parasti pariet pats no sevis paris nedelu laika, ja ne, tad jaskatas, vai nav zoster infekcija, kadi ir krusukurvja skriemeli etc. Lielaka dala gadijumu ir ideopatiski, tiem nekada gadijuma tramadols un pregabalins nav piemeroti.

Posted by: -- ([info]ripp)
Posted at: 4. Maijs 2019, 20:58

Nevar būt iespiests nervs? Man nesen bija. Īslaicīgi palīdzēja, ja noteiktà veidā (var sagūglēt) pastiepjas. Palīdzēja laikam jau gulēt ar izstieptu uz augšu roku un tad teips.

3 Lasīt komentārus piebilst