ir te kāds ēdiena plānošanas eksperts? mani interesē kā tas dzīvē notiek. kad izdomā/sagādā/gatavo, cik daudz un dažādi. cik bieži? jo nu es te taustos un ik pa laikam kkas nesanāk un kādam jābūt dežūrcūkai vai jāēd maizītes/pelmeņi (nesūdzos, man pelmeņi ļoti garšo). grūti jo nevar prognzēt cik katru reizi apēdīs - viens un tas pats zupas katls citreiz iet 3 dienas, citreiz izēdas jau vienā. jau esmu nobriedusi līdz lapiņai uz ledusskapja (un tas jau ir rādītājs.lol)
No manas praktiskās pieredzes - vispirms izdomā kaut kādus punktus, pie kā pieturēties. Piem., 2x nedēļā zupa, 1x nedēļā zivs, 3x nedēļā gaļa, 1x nedēļā pākšaugi, 1x nedēļā vegāns, tad vēl arī "sestdienās kaut ko īpašu", "vīram 4dienās treniņš, vieglas vakariņas".
Pēc tam sataisi ēdienu sarakstu. Piem. pa kategorijām: zupas, gaļas, zivju ēdieni, ogļhidrāti, salāti, saldie utt., tīri pēc savām iespējām un vajadzībām (manos sarakstos pēdējie divi nekad nav bijuši, vakariņās tikai 1 ēdiens).
Pēc tam tik atliek kombinēt to visu iekš nedēļas plāna plāna atbilstoši sākotnējiem uzstādījumiem.
Es šitā reiz izstrādāju rotējamo ēdienkarti 4 nedēļām ar minimālu atkārtošanos :D
Tagad man vienkārši stāv saraksts ar ikdienas ēdieniem (prasa mazāk laika) un brīvdienu ēdieniem (cepeškrāsns vai prasa daudz laika), bet kaut kā savu funkciju visai nepilda. Ar reālu ēdienkarti bija labāk.