porcelāna lellīte [userpic]

23. Novembris 2017 (15:01)

ir te kāds ēdiena plānošanas eksperts? mani interesē kā tas dzīvē notiek. kad izdomā/sagādā/gatavo, cik daudz un dažādi. cik bieži? jo nu es te taustos un ik pa laikam kkas nesanāk un kādam jābūt dežūrcūkai vai jāēd maizītes/pelmeņi (nesūdzos, man pelmeņi ļoti garšo). grūti jo nevar prognzēt cik katru reizi apēdīs - viens un tas pats zupas katls citreiz iet 3 dienas, citreiz izēdas jau vienā. jau esmu nobriedusi līdz lapiņai uz ledusskapja (un tas jau ir rādītājs.lol)

Comments

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Novembris 2017, 18:52

kad man bija cepene un iedvesma, es cepeni lietoju ļoti bieži - visādi dārzeņi podiņos, kur var variēt garšvielas un drusku arī sastāvu un visādi sacepumi ar dārzeņiem un olu kur iecep neapēdušos ēdienus, šad tad arī vnk vistu stilbiņi vai tml. šobrīd es cenšos 'zupa 2x nedēļā) bet pč iedvesmas. citreiz visu nedēļu ēdam katru dienu, tikai vāru pamīšus šķidro ar biezzupu

saldie man ļoti bieži ir launagos, otrajās brokastīs un kā rezerves variants ja kāds kko neēd (ķīseļi, augļu/augu biezeņi, kompoti). biezputras es vāru reti jo esmu atēdusies, bet tad pa šiko (auzu pārslas+roīnes+banāns; buberts) lai visi ēd un pašai neriebjas, kkad mēģināšu no Meirānes pavārgrāmatas kokosa putru. prosu un kukurūzas putraimus aizmirstu pasūtīt lai atnes

tev ir tā ēdienkarte sabildēta? ;)
zivis man pašai negaršo, es nemāku taisīt, cepenes mums šeit nav, tad nu vārīju, ēdām vārītu un buljonu mazās porcijās sasaldēju, šovakar arī nošmaucos - karstā buljonā ieliku pusdienu zupas biezumus un sīcēm bija zivju ēdiens. iepriekš es izfilēju, daļu mazsālīju kārumam (G_V ļoti garšo), daļu ar garšvielām cepenē, galvu, mugurkaulu un spuras buljonam. tā kā nemāku smuki izfilēt, buljonā bija normāla daudzuma zivs :D un tad, ja cepto/vārīto neapēda, cepu iekš sacepuma vai tipa laša pīrāgā, tagad laikam taisīšu, nezinu, omletēs? (šīs nr.1 neēd vispār :( )
salātus es īsti nemāku. nu šovasar iemācījos Cēzara salātus (šobrīd neder jo vajag lai ēd visi). dažreiz saņemos sarīvēt burkānus un apgrauzdēt saulespuķu sēkliņas vai uztaisu tomātus ar krējumu

22 Lasīt komentārus piebilst