porcelāna lellīte [userpic]

10. Oktobris 2017 (14:54)

un vēl no #zerowaste sērijas - apsveru iespēju nokrāsot sīcim dažas maikas b/d jo no domas ka kkas vēl jāpērk slikti metas, jo nu lupatu ta daudz un ja nu sanāk tās kuras derētu atsvaidzināt nokrāsot melnas

ir kādam pieredze?

Comments

Posted by: zan ([info]zan)
Posted at: 10. Oktobris 2017, 15:51

Atsvaidzināju džinsas vienreiz ar krāsu, kas saucās Dylon. Kaut kā tur bija un tas viss beidzās veļasmašīnā, bet, cik atceros, man sanāca un veļasmašīna arī nepiedirsās. Drusku pec tam pluka tā krāsa pie mazgāšanas, bet nu melnos jau tā vai tā mazgā kopā.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 10. Oktobris 2017, 16:23

mērķa krāsa bija melna? man ir kkur laukos melna, bet es jau varētu arī prikola pēc nopirkt, nezinu, skumi zilu

Posted by: zan ([info]zan)
Posted at: 10. Oktobris 2017, 16:47

Tos es taisīju tumši zilus, bet nupat atcerējos, ka taisīju melnu arī vienu hūdiju ar to pašu Dylon krāsu, un tas sanāca OK. Vienigi jā, skaties kādam materiālam krāsa domāta, es vienreiz mēģināju sintētiku ar kokvilnas krāsu un galīgi neķērās klāt.

Posted by: Spītniece ([info]ocher)
Posted at: 10. Oktobris 2017, 16:30

+1

man gluži tāda pat pieredze, ražotāju neatceros, tik atceros, ka meitene veikalā pieteica, lai (saskaņā ar attiecīgā ražotāja norādījumiem) apģērbs satur kaut kādu tur minimālo kokvilnas %, citādi neķeršot klāt. Bet tā varētu būt ražotāja īpatnība. Pirku mākslinieku veikalā uz Artilērijas un Tērbatas krustojuma, krāsas bija pieejamas visādas. Cenu neatceros (kaut kas 3-5Eur robežās bija - iespējams atkarībā no tilpuma/veļas kg)

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 10. Oktobris 2017, 21:18

Pirku prizmā. Tās pašas arī augstākminētajā mākslinieku veikalā esot. Spec. skatījos tādy, kur tik sāls un veļasmašīna vajadzīga. Izlasīt, nosvērt, iebērt.
Tas gan neatmazgājajiem bodijiem un kkādam manam ar ķiršiem sasmērētam hūdijam. Viss sanāca.

Melns negarantē, ka vairāk drēbes pieliekot, nebūs gaišpelēks.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 11. Oktobris 2017, 09:30

kāda bija tava mērķa krāsa?

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 11. Oktobris 2017, 09:58

ā, nu es krāsoju zilu nevis melnu, bet ar melnu būtu tas pats - tumšums atkarīgs no drēbju masas.
Tumši zilu krāsojot jau vienalga, ka gaišāks (nav pelēkāks, tāpat deep navy, vienkārši mazāk tumšs - BET tas ir koši tumši zils. Gaišāk melns būs pelēks).

Un, jā tā 'veļmašīnas krāsa' ņem tikai kokvilnu - bodiji bija 100% kokvilnas, bet ar, acīmredzot, sintētisku diegu - sanāca tumši zili bodiji, ar spilgti baltām vīlēm. Kas jau arī nav slikti, vienkārši jāņem vērā. Mūsu pleķus nosedza pilnībā, bet, protams, rakstīts, ka pleķu nosegšanu negarantē. Un veļmašīnai gumija biš iekrāsojās - bet pēc tam testam baltus kokvilnas dvielīšus uz 90 mazgāju, dvielīši zilgani nepalika. (Bodiji un hūdijs neplūk, BET es ikdienā gan mazgāju visu 40 grādos ar eco/kastaņiem utml, nezinu kas notiek ar arieliem uz 60/90).

7 Lasīt komentārus piebilst