porcelāna lellīte [userpic]

7. Marts 2017 (16:59)

biju uz tomātu biedrības lekciju par arbūzu, meloņu un ķirbju audzēšanu āra apstākļos. mammamia! tagad man vajag sūdus. daudz sūdu. jo vismaz vienu kaudzi ar tiem arbūziem es izmēģināšu. kabūzītis mazs un jocīgs, bet publika ļoti izglītojoša un tur visās malās ir sēklu sēklas. šķirņu mežonīgi daudz, ir visādi pavisam jocīgi augi. un izrādās, ka viņi vienu reizi mēnesī brauc ekskursijās. nosūtīšu māmiķīti: gan jau briesmīgi interesanti un nav dārgi (28eiro)

un tagad es esmu saslimusi ar dārzu un man vajadzēs arī parauglaukumu gurķiem, kur salīdzināt dažādas metodes. ja gribēšu ākstīties, pamēģināšu arī uzpotēt kādu gurķi uz ķirbja (iedomājieties?!)

Comments

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 7. Marts 2017, 17:41
taisni kā es

un tad izaug gurķis kā ķirbis?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 7. Marts 2017, 18:22

nē, tad izaug supergurķis - raža daudz lielāka, garšas u.tml. īpašības nemainoties, tur joks tāds, ka ķirbim sakne daudz lielāka, var labāk pabarot to auga augšējo daļu. bet svarīgi lai viss notiek ārā, to dara ārā izaugušiem stādiņiem, stiebra resnumam jābūt apmēram vienādam, ķirbi starp divām dīgļlapām ieplēš un pa vidu ieliek gurķi (ko nogriež). bet abām lektorēm bija nespoži sanācis, katrai no 10 izdevās vienam stādam, citi aizgāja postā. un vajagot daudz gurķu stādu no kuriem izvēlēties tā lai tie resnumi sakrīt. šogad viena mēģinās uz ķirbja uzpotēt meloni un arbūzus, nākošgad pastāstīšot kā sanācis

Posted by: es ([info]kaukau)
Posted at: 8. Marts 2017, 11:08

Sūdus jāmeklē pie zirgaudzētājiem. Zirgu mēsli nesmird, var vest bagāžniekā, un ir daudz labāki. Zirgu meslos nedzīvojot parazīti, ko citādāk būtu risjs apēst kopā ar gurķiem.

3 Lasīt komentārus piebilst