porcelāna lellīte [userpic]

5. Septembris 2016 (09:47)

bērniņš vēl (!) guļ, vakar aizmiga jau pirms pusdesmitiem un lai arī naktī drusciņ palasījām grāmatiņu kreņķa dēļ, es pirmo reizi pa ļoooti ilgiem laikiem esmu izgulējusies. pīlādžu zapte pusvārīta, apelsīnu zapte knapi aizvārīta, drusciņ slinkums, bet kaut ko pat gribētos padarīt!!

un pīlādžu sīrups sanāca brīnišķīgs! es gan ne pēc receptes, vnk cukuru uz dullo jau nu nē, bet uz aci iemočīju un tie ir saldie pīlādži, nevis oranžie parastie, bet esmu ļoti apmierināta. un vēl man šodien atbrauks ciemīte!
un vēl es varētu saņemties eksperimentam un to lapu kāpostu moš iztvaicēt un mēģināt kā dāņi - ēst kā piedevu kkam

Comments

Posted by: Aranel ([info]aranel)
Posted at: 5. Septembris 2016, 10:29

To lapu kāpostu ēd arī svaigu salātos ar valriekstiem, granātābola sēkliņām un kādu dresingu. Un jā, tvaicē arī. Ar saldo krējumu.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 5. Septembris 2016, 11:38

iztvaicētam pārlej saldo krējumu? es nezinu kā tas jādara, nekad neesmu tvaicējusi un lapu kāpostu tikai spiežu sulās. nu vienu reizi pieliku pie kkādiem salātiem

Posted by: Aranel ([info]aranel)
Posted at: 5. Septembris 2016, 11:52

Kāpostu applaucē verdošā ūdenī. Nolej ūdeni, kāpostu sagriež un met pkastrolī ar sviesta piku. Pasautē dažas minūtes, tad lej klāt saldo krējumu, pievieno rīvētu muskatriekstu, sāli, piparus pēc garšas. Vāra vēl dažas minūtes.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 5. Septembris 2016, 12:28

o! šodien pat izmēģināšu (man atbrauks draudzene ciemos, tad mēs būsim par vienu ēdāju vairāk nekā parasti, turklāt sīcis bieži vien ko aizdomīgu neēd, to nekad nevar paredzēt.lol)

4 Lasīt komentārus piebilst