porcelāna lellīte [userpic]

10. Septembris 2015 (21:38)

mani daudz kas mulsina šajā pasaulē. vēlme sūdzēt tiesā valsti, jo beigsies līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem, piemēram

Comments

Posted by: Skabičevskis ([info]begemots)
Posted at: 11. Septembris 2015, 07:50

1) rindas pašvaldību dārziņos.
2) nauda seko bērnam vajadzētu attiekties arī uz b/d. jau uz skolām tas neattiecas pilnvērtīgi, bet uz b/d, rādās, vispār nē.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 11. Septembris 2015, 08:11

Rīgas pašvaldība tagad mēģina iestāstīt, ka viens bērns izmaksājot tos 133 EUR, kas ir pašvaldības finansējums un nemainītos.
Skaidrs, ka cipariņš neatbilstošs.

Apm 5.5k bērnu izmanto līdzfinansējumu šogad (un bērnu skaits pieaug). Trīs gadu laikā radīts pusotrs tūkstotis vietu pašvaldības dārziņos (a manā mazo bērnu pilnajā mikrorajonā, piem pat samazināts, vecuma grupai zem 3 gadi dramatiski).

Regulējoša atbalsta, kas ļautu kādam no vecākiem strādāt mazāku slodzi līdz 3 gadu vecumam nav - visi tie darba laiku elastīguma un pārtraukuma regulējumi ir tikai lidz pusotram. Izsist sievieti no darba tirgus uz 3 gadiem katram bērnam arī nav kosher - es te ne par iztikas līdzekļiem tos trīs gadus, tas atsauksies uz ienākumiem vēl stipri ilgāk.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 11. Septembris 2015, 14:10

patiesībā šis man arī šķiet diezgan absurdi, nu ka nav iespēja pat uz pusslodzes bērnudārzu, lai vismaz daļa māmiņu varētu atgriezties darbā vismaz uz pusslodzi

ai, bet nu man tgd nav laika te paskaidrot un komentēt to, ko visi sarakstījuši

13 Lasīt komentārus piebilst