porcelāna lellīte [userpic]

bērnkopība, mamuts un mājāzēšana

17. Aprīlis 2015 (10:49)
garīgais: hm

tā kā nejauši izveidojies sadalījums, kas mums te jau kādu laiku pastāv, neapmierina nevienu no iesaistītajām pusēm, gribu zināt kā ir citās mājsaimniecībās. kā jūs sadaliet mājāža darbus? kurš ko dara? kā sadalīti pienākumi/laiks attiecībā uz bērna kopšanu?
dotie: bērns 1gab, viens nes mamutu, otrs dara bērnkopību, dienā 24 stundas, nedēļā septiņas dienas.
ar pieredzi var dalīties arī tie, kam vairāk par vienu bērnu, var piedalīties tie, kas dara bērnkopību un vienlaikus nes mamutu, var piedalīties arī tie, kam bērnu nav un kam vispār viss ir citādāk, var piedalīties tie, kas dara bērnkopību pie citiem par naudu, mani interesē visādi varianti

Comments

Posted by: oblica ([info]oblica)
Posted at: 17. Aprīlis 2015, 11:54
no personīgās pieredzes

man bija tā - sākumā tikai V mazgāja un karināja veļu, vakariņas un iepirkšanos arī pārsvarā uzņēmās, šad tad tīrīja māju. Kad B piedzima, es strādāju no mājas, paralēli ņemoties ar bērnu un kaut kādu dīvainu stereotipu vadīta, pārņēmu visas mājsaimniecības lietas uz sevi - tā, ka PILNĪGI visas, pamazām V izstumjot no visiem mājas darbiem pilnībā. Ok, miskastes iznešana un cukura iebēršana cukurtraukā laikam palika uz viņa pleciem tā teikt. Un tad vienā brīdī sapratu, ka esmu sabraukusi auzās pamatīgi.
Nu, neko - i 7 gadi nepagāja - nupat, nupat viss ir lieliski ievirzīts atpakaļ +/- vecajās sliedēs - abi dara, ko var un kā sarunā. Mums tikai tagad mamutu nes abi, bērns iet B/d, bet V strādā no mājas, tāpēc biežāk saliek veļu mazgāt, iepērk paiku un aiziet visādās darīšanās, ko man pēc darba būtu grūti nomenedžēt.

Posted by: oblica ([info]oblica)
Posted at: 17. Aprīlis 2015, 11:57
Re: no personīgās pieredzes

Starp citu - man draudzene bija ieviesusi noteikumu: vīrs pārnāk no darba, paēd vakariņas un tad viņam ir OBLIGĀTĀ stunda divatā ar bērnu. Viņa pa to laiku skuva kājas, gāja vannā vai lasīja grāmatu. :)

Mums tagad pa lielam - kā sarunā, bet ir lietas, ko dara tikai viens vai otrs - piemēram, katru vakaru pasaku lasa V., vannoju vienmēr es.

Posted by: oblica ([info]oblica)
Posted at: 17. Aprīlis 2015, 12:01
Re: no personīgās pieredzes

ā, mēs arī visādas lietas mēģinām izveikt tā, lai nav jāpiepūlas - piemēram, ieviesām tradīciju katru nedēļu (katru otro noteikti) iet uz centrāltirgu pēc gaļas un zivīm.
Lai nav jāstaipās ar kaķa smiltīm, veļaspulveriem utml smagumiem, pasūtām tos e-maximā un tad atved uz māju.
Iemācīju V. gatavot vistas detaļas cepammaisā, tieku pie vakariņām :)
Mums gan nav nenormāli lielas apdzīvojamās platības, pļaujams mauriņš, kartupeļu lauks utt., tāpēc varbūt arī nav tik daudz to ikdienas pienākumu, ko dalīt.

21 Lasīt komentārus piebilst