porcelāna lellīte [userpic]

jautājums konditoriem

17. Maijs 2014 (12:59)

es cepu Banoffee, bet man nekad smilšu mīklas groziņam nesanāk maliņas, ir kāds noslēpums kā to panāk? gardi jau bez gala, visi ēd slavēdami, bet es gribu lai ir ar maliņu
cepu pēc šīs receptes
http://gracebeforekelly.blogspot.com/2012/04/banoffee-pie-jeb-salds-ka-mila-bananu.html

Comments

Posted by: izelpa ([info]elpa)
Posted at: 17. Maijs 2014, 19:53

drusku vairāk mīklas?
vai ir cita problēma, piemēram, mīklas konsistence - nevar salipināt gar maliņām?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 18. Maijs 2014, 19:24

man sāk likties, ka problēma tajā, ka tur daudz sviesta un cepoties sviests kūst un tāpat šļūc uz leju, jo es visu pēc receptes. neesmu gan mēģinājusi konstrukciju pielabot ar cepampapīru no virsas, varbūt palīdz

Posted by: izelpa ([info]elpa)
Posted at: 18. Maijs 2014, 20:04

ahā! nu, varbūt tā arī ir, ka kūst un šļūc uz leju.

man ir, ja nemaldos, 28cm panna, un es parasti taisu pēc receptes šādas (varbūt ir drusku neprecīzi, un es vienmēr tāpat piekoriģēju pēc jušanas uz mīcīšanas beigām):
3 olu dzeltenumi
200g cukura
250g sviesta
drušku sāls
450-500g miltu

to visu jauc kopā, vienīgi sviestu istabas temperatūrā ierīvē uz rupjās rīves. tad mīca, mīca, mīca, var piejaukt drusku vairāk miltus vai sviestu, tā, lai mīkla sanāk irdena un pasausa - bet, kad paņem saujā kaudzīti mīklas un saspiež, var saspaidīt bumbiņā. un tad pa mazām saujiņām mīcu un spaidu iekšā ietaukotā un tad drusku miltiem apbārstītā veidnē, un tas viss tādā patiešām spaidīšanas procesā, arī gar maliņām cieši piespiežot, lai labi piekļaujas pannai + ir pietiekami blīva tā mīkliņa.
tāpat kā banānu receptē, sabakstu mīklu ar dakšu, lai minimizētu gaisa burbuļus. cepu tāpat uz 180 kādas minūtes 6-10, tad ņemu ārā un lieku iekšā pildījumu, īpaši negaidu, kad mīkla būs atdzisusi. olu baltumi var noderēt pildījumam, bet es cepu citronkūku, un tad baltumi iet sakulties ar 3ēd.k. cukura līdz tādai vijīgai konsistencei tieši pirms tās putainās konsistences, un pirms pēdējā cepšanas posma pārleju to masu uz kūkas un ar karotes dibenu sacilāju mazus ezīšus no baltummasas. un cepu, līdz galiņi zeltaini.

varbūt kādreiz noder. parasti drusku mīklas paliek pāri, un to tad izcepu sīkos cepumiņos, un vienmēr aizmirstu pielabot recepti, lai nākamreiz sanāktu precīzi :D

un tā banānu recepte izskatās super! būs kādreiz jāpamēģina, uz kādiem dārza svētkiem, vai.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 19. Maijs 2014, 10:57

izmēģini, bet tad rēķinies, ka citas kūkas kādu laiku neprasīs :D
es šogad uz jubilejām cepu jau trešo

un paldies par recepti, sen jau gribu mēģināt. baltumiem liek klāt arī citronu?

es vispār pirms banoffee smilšu mīklu netaisīju, man nav ne jasumas, kādai jābūt pareizai. izmēģināšu arī to tavējo. a ja nu beidzot maliņas

Posted by: izelpa ([info]elpa)
Posted at: 20. Maijs 2014, 16:50

nē, 3 citronu sula kopā ar 2 bundžām iebiezinātā piena iet kā pildījums, ja grib, var arī smukumam pierīvēt pildījumā drusku citrona miziņas. cep trīs piegājienos: mīklu - pildījumu - virsiņu.
šitā citronkūka ir mana top svētku kūka, būtu inčīgi pārsteigt ļaudis ar ko jaunu :)

a ja nu beidzot maliņas, tad raksti cibā, lai es varu palepoties! :D nezinu, kāpēc līdz šim tev nav sanācis, bet šī recepte mani nav pievīlusi nekad.
citas gan neesmu mēģinājusi, nezinu arī neko par pareizumu, bet uz šo varu paļauties.

Posted by: banderlogs ([info]banderlogs)
Posted at: 18. Maijs 2014, 16:30

esmu nez cik receptes izmēģinājusi, bet tā maliņa nekad īsti nesanāk.
šitā pagaidām ir labākā, lai gan tāpat nav ideāli:
http://www.simplyrecipes.com/recipes/all_butter_crust_for_sweet_and_savory_pies_pate_brisee/

6 Lasīt komentārus piebilst