jautājums konditoriem
es cepu Banoffee, bet man nekad smilšu mīklas groziņam nesanāk maliņas, ir kāds noslēpums kā to panāk? gardi jau bez gala, visi ēd slavēdami, bet es gribu lai ir ar maliņu
cepu pēc šīs receptes
http://gracebeforekelly.blogspot.com/20
ahā! nu, varbūt tā arī ir, ka kūst un šļūc uz leju.
man ir, ja nemaldos, 28cm panna, un es parasti taisu pēc receptes šādas (varbūt ir drusku neprecīzi, un es vienmēr tāpat piekoriģēju pēc jušanas uz mīcīšanas beigām):
3 olu dzeltenumi
200g cukura
250g sviesta
drušku sāls
450-500g miltu
to visu jauc kopā, vienīgi sviestu istabas temperatūrā ierīvē uz rupjās rīves. tad mīca, mīca, mīca, var piejaukt drusku vairāk miltus vai sviestu, tā, lai mīkla sanāk irdena un pasausa - bet, kad paņem saujā kaudzīti mīklas un saspiež, var saspaidīt bumbiņā. un tad pa mazām saujiņām mīcu un spaidu iekšā ietaukotā un tad drusku miltiem apbārstītā veidnē, un tas viss tādā patiešām spaidīšanas procesā, arī gar maliņām cieši piespiežot, lai labi piekļaujas pannai + ir pietiekami blīva tā mīkliņa.
tāpat kā banānu receptē, sabakstu mīklu ar dakšu, lai minimizētu gaisa burbuļus. cepu tāpat uz 180 kādas minūtes 6-10, tad ņemu ārā un lieku iekšā pildījumu, īpaši negaidu, kad mīkla būs atdzisusi. olu baltumi var noderēt pildījumam, bet es cepu citronkūku, un tad baltumi iet sakulties ar 3ēd.k. cukura līdz tādai vijīgai konsistencei tieši pirms tās putainās konsistences, un pirms pēdējā cepšanas posma pārleju to masu uz kūkas un ar karotes dibenu sacilāju mazus ezīšus no baltummasas. un cepu, līdz galiņi zeltaini.
varbūt kādreiz noder. parasti drusku mīklas paliek pāri, un to tad izcepu sīkos cepumiņos, un vienmēr aizmirstu pielabot recepti, lai nākamreiz sanāktu precīzi :D
un tā banānu recepte izskatās super! būs kādreiz jāpamēģina, uz kādiem dārza svētkiem, vai.