3. Februāris 2014 (21:40)
pagājušajā nedēļā izlasīju "Tūkstoš sauļu mirdzumu". patika, lai arī brutāls un grūti lasās. jau nedēļu domāju par ēdienu tuvo austrumu stilā. taisa viņi tādus sautējumus? biezputras? rīsi+zirņi+lēcas+vēl kkas. gribu pamēģināt. varbūt kāds var ieteikt kādu foršu recepti?
Irānā vispopulārākais pusšķidrais ēdiens ir ašs. Recepte katrai saimniecei cita, bet pamatdoma ir savārīti zirņi, rīsi un lēcas + zaļumi (kinza, pētersīļi, seleriju lapas, baziliks utt.) Nekādas specifiskās garšvielas parasti klāt neliek, varbūt reizēm koriandra sēkliņas vai ķiploku. Dažreiz pirms pasniegšanas piespiež citrona sulu.