Svētdiena, 18. Okt 2009, 22:16

Mēs viņu atlaidām,bet viņa neiet prom. Viņa ir te ieaugusi. Kā pienene ar visdziļāko sakni iesakņojusies, kā tītenis ievijusies katrā šķirbā, kā dadzis aizsargā savas pozīcijas, saslējusi adatas kaujas pozīcijā. Viņai esot tiesības domāt 48h, viņai esot tiesības nostrādāt vēl vienu mēnesi. Kā gan viņa domā to izdarīt, ja neviens nevēlas viņu šeit vairs redzēt? Kā viņa iedomājas strādāt vietā, kur viņai ik dienas nocirtīs kārtējo zaru?

Svētdiena, 18. Okt 2009, 22:40
[info]psihs

es tā īsti nesaprotu, tad viņa arī bez algas domā strādāt vai neesat tā īsti nemaz atlaiduši?

Svētdiena, 18. Okt 2009, 22:57
[info]beta

jaa, vinjai ir tiesiibas straadaat veel meenesi un sanjemt par to algu. par atlaishanu jaabriidina meenesi ieprieksh saskanjaa ar Darba likumu. pie tam jaauzraada pamats - pamatojoties uz ko juus vinju atlaizhat. piemeeram, shtatu samazinaashana der shajos laikos :D, bet vispaar atlaist nemaz nav tik viegli.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:01
[info]nenormaaliigaa

jā, bet mēs taču piedāvājām kompensāciju mēnešalgas apmērā! Viņai NAV te jāsēž, mēs viņai maksājam par nesēdēšanu!

Cilvēku izmisums un nespēja pieņemt situāciju reizēm spēj ieiet galējībās...

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:05
[info]beta

atlaizhot - shatatu samazinaashanas kaartiibaa kompensaacija ir jaamaksaa tik un taa, pie tam - ja vinja straadajusi ilgstoshi, tad var buut pat vairaaku meeneshalgu apmeeraa. taatad - vinjai pienaakas meeneshalga par darbu veel 1 meenesi + kompensaacija par atlaishanu un veel par neizmantoto atvaljinaajumu.

kaapeec vinja visu laiku jums bija laba, bet tagad vairs ne?

un. vinjai ir tiesiibas veeleeties pie jums seedeet/straadaat veel meenesi. cilveekam jau darbs ir ne tikai deelj iztikas.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:07
[info]nenormaaliigaa

viņa nebija laba nekad. mēs ļoti ilgi briedām šim mirklim, līdz šim nebija iespēju. garš stāsts. viņas atlaišana ir pēdējais posms jaunu pamatu būvēšanai.

es zinu, ka viņai ir visādas tur tiesības, bet ir absurdi tās izmantot - kā var gribēt strādāt,ja kolektīvs nevēlas?

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:11
[info]beta

kaadas tiesiibas kolektiivam izlemt cilveeka vietaa? cilveekam ir tiesiibas lemt par savu dziivi nevis kolektiivam par vinjas dziivi. vismaz darba likumdoshanas ietvaros cilveekam ir tiesiibas gribeet pie jums straadaat veel meenesi.

cilveeks ir devis savu ieguldiijumu - kaadu ir speejis, kaads ir bijis PIEMEEROTS attieciigajai situaacijai, lai visi sanjemtu savas maaciibas.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:17
[info]psihs

bet piedrāzt tak to visu likumdošanu, lai tad iet uz tiesu un sūdzās, ja viņai ir pacietības, vairumam cilvēku es domāju ir pohuj

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:21
[info]beta

taa ir agresiivaa pieeja, kaadu biezhi piekopj vadiitaaji, jo vinjiem ir varas iluuzija. ir nepiecieshama cienja pret otru cilveeku=cienja pret sevi. tas nenoziimee atstaat uznjeemumaa straadaat darbinieku, kursh nav piemeerots, bet tas noziimee izskaidrot raami un ar cienju savu leemumu vismaz.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:24
[info]psihs

nē, man vienkārši nav cieņa pret likumdošanu un kaut kādā ziņā arī valsti, nu zini, tā visa birokrātija

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:36
[info]beta

mja, bet taa ir likumdoshana valstii, kuraa dziivojam. un Tevii var nebuut cienjas pret to, bet ir jaapienjem, ja kaads liidzcilveeks veelas dziivot - balstoties/atsaucoties uz to.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:37
[info]psihs

nekas man nev jāpieņem :D

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:41
[info]beta

o.k., nav - nepareizs formuleejums. :)

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:47
[info]psihs

:***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:50
[info]beta

:D :)))))))))))))))))))))))))))

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:24
[info]nenormaaliigaa

jā, es to saprotu no visiem loģiskiem un juridiskajiem aspektiem, kādēļ ir šāds likums. Kolektīvam nav tiesības, protams, izlemt par viņas gribēšanām, bet tas neatspēko šīs daļas emocionāli-individuālo aspektu - kā kāds var gribēt palikt, ja nav tajā vietā gribēts? Jā, cilvēks ir devis ieguldījumu - tad vismaz varētu ar godu aiziet, nevis palikt tur, kur vairs nav viņa vieta. Saņemtu kompensāciju un dotos jaunas dzīves meklējumos nevis rakņātos pagātnē.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:34
[info]beta

kompensaacija vinjai pienaakas vismaz 2 meeneshalgu apmeeraa (par to 1 meenesi un veel par 1, ja vinja nav pie jums paaraak ilgi straadajusi). piemeeram, par 15 darba gadiem - atlaizhot uz shtatu samazinaashanas reekjina vispaar ir komp. 3 meeneshalgu apmeeraa utt.

TUR VAIRS NAV VINJA VIETA? kursh taa saka? cilveeki taa saka. bet kaapeec man buutu jaatic tam, ka cilveeki saka - te nav mana vieta...ja man ir sajuuta, ka ir. un ne jau taapeec es stradaaaju, ka esmu gribeets, es straadaju, jo es sho vietu juutu kaa savu vietu, kur man ir jaabuut. piemeeram, taa.

tas, ko Tu raksti, man ir ljoti paziistami. man ir bijusi raksturiiga shaada agresiiva pieeja, bet man vinja vairs neshkjiet piemeerota shim laikam.

domaaju, Tu speej ieraudziit to visu arii no citas puses, paskaties no citas puses.

varbuut nevis vinjai ir ar cienju jaaprot aiziet, varbuut jums vinja ir jaaprot ar cienju pavadiit... un tieshi cienju es neredzu Tavos tekstos.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:38
[info]nenormaaliigaa

piekrītu - šie teksti varētu izklausīties pēc cieņas trūkuma. es domāju, ka viss ir kārtībā - man nav pret viņu nekādu pārākuma tieksmju. Mans posts ir faktu atstāstījums nevis emocijas. būs jau labi. :)

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:41
[info]beta

:******************** priekā!

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:50
[info]nenormaaliigaa

:* :D wiiiiiiiiii
:D

btw - tiešām PALDIES! Rakstot atbildes Tev, sapratu svarīgus punktus sev (saistībā ar manu nākamo postu). Tiešām sajutos atkal priecīga! :)

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:57
[info]beta

BURVĪGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :*********************************************************** Tu esi lieliska!

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:06
[info]beta

es nekur neesmu lasiijusi par tiesiibaam domaat 48h, starp citu;)

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:07
[info]nenormaaliigaa

tādas ir.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:11
[info]beta

apdomaat KO?
varbuut Tu zini arii DL pantu?

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:29
[info]comtesse

pantu nezinu, bet ir tiesības apdomāties, pirms parakstīt vienošanos par darba līguma uzteikumu - vai abpusēji,vai nepiekrist.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:34
[info]beta

ahaa. tnx, buus jaasameklee likumaa.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:39
[info]nenormaaliigaa

jā, tās 48h ir tieši uz to - parakstīt vienošanos vai nē. Par atlaišanu, iespējams, nav. Tur tad darbojas tās tiesības nostradāt vēl to mēnesi utt.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:17
[info]beta

kontekstaa ar Tavu naakamo ierakstu = atdod sho situaaciju Dieva rokaas. ja reiz vinja joprojaam pie jums ir, taads ie Dieva plaans. un vinja, iespeejams, jums veel veelas kaut ko iemaaciit.

man izskataas, ka ir nepiecieshams vairaak cienjas vinjas dveeselei. juusu pieeja izklausaas agresiiva. iespeejams, vajadzeetu mieriigaak runaat... kaa cilveekam ar cilveeku nevis kaa vadiibai ar padoto. mana pieredze darbaa vismaz to apliecina = ir svariigi runaat kaa liidziigam ar liidziigu.

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:35
[info]nenormaaliigaa

tā tikai izklausās. nav agresīva vairs. tas bija ļoti mierīgi un organisiki. es tikai to aprakstu tā tēlaini. uztraukuma par to - paliks viņa vai ne vēl mēnesi - man arī nav. šī situācija ilgi ir gaidīta, tā ir atrisināta dabiski un klausoties Dieva padomos, kā un kad to labāk izdarīt. Es zinu, ka Viņš tiešām nokārtos to visu vislabākajā veidā. :)
Paldies!

Svētdiena, 18. Okt 2009, 23:38
[info]beta

:***

Pirmdiena, 19. Okt 2009, 18:12
[info]doomed

cilvēks aizstāv savas tiesības. es arī tā darītu, ja kāds sāktu pret mani spēlēt no spēka pozīcijas. un, jā Kā viņa iedomājas strādāt vietā, kur viņai ik dienas nocirtīs kārtējo zaru? IR spēka pozīcija.

Pirmdiena, 19. Okt 2009, 18:13
[info]doomed

starp jā un , kommats.

Otrdiena, 20. Okt 2009, 01:16
[info]nenormaaliigaa

Tā ir spēka pozīcija, jo Tu to tā izlasi, jo tas var izklausīties pēc tādas. Šajā gadījumā - pamēģini izlasīt to bez emocijām, pamēģini iedomāties, ka tā ir nevis situācija, kurā kāds, kam ir vara, to izmanto pret vājākiem, bet gan situācija ir tāda, ka, balonam izplešoties, ik mirkli uz tā uzlīmētam plāksterim kļūst arvien grūtāk pie tā turēties. Balons nav vainīgs - tam jāizplešas un jālido. Plākserim jānokrīt.

P.S. Nokrita. Viss atrisinājies.