Trešdiena, 30. Maijs 2007, 17:11

man tik tiešām ļoti žēl, ka tik daudzi labi mūziķi ir idioti. Man likās, ka homofobija ir mācītāju un politiķu slimība. izrādās, arī man patīkami cilvēki ar to slimo.

http://netgames.apollo.lv/forums/index.php?showtopic=33840

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 20:46
[info]tiesibsargs

[info]heartstripper protams ir līdzvērtīgas tiesības paust savu viedokli.

cita lieta, ja humanoīds savu viedokli ka 2+2=5 mēģina bīdīt par matemātikas normu.

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 20:54
[info]macabre

Ņemot vērā cilvēces pieredzi ar dažādām pirotehniskajām izdarībām saistībā ar apgalvojumiem, ka Zeme griežas ap Sauli un kaut vai to pašu Lobočevska ģeometriju (ja jau mēs pieminam ekzaktās lietas), es par to 2+2 būšanu nebūtu 100% pārliecināts :) Bet nu tā jau ir demogoģija.

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 21:10
[info]tiesibsargs

kaut ko salīdzināmu ar pirotehniskām izdarībām manuprāt gan vēlas veikt antipraidisti. padomā kaut vai par nss priekšlikumu krimināllikuma izmaiņām. par ļeģājevu pat labāk nesākt runāt...

un galu galā es nerunāju par to ka par uzskatiem vajadzētu sodīt. bet nekompetentus ībļus, kuri putro kopā zinātni, reliģiju, ētiku un personīgus aizspriedumus ir jāaptur, pirms viņi veikuši izmaiņas likumdošanā. un arī izglītības sistēmā tādiem strādāt nedrīkst ļaut. runa ir par profesionalitāti, un te nu, diemžēl vai par laimi, mums ir pat medicīnas augstākās autoritātas - pasaules veselības organizācijas - atzinums par homoseksualitāti (ka tā nav slimība) plus virkne latvijai saistošu starptautisku dokumentu, kas nepieļauj humanoīdu diskrimināciju uz sex-orientācijas pamata (nemaz jau nerunājot par tādām tiesībām kā vārda un pulcēšanās brīvība).

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 21:21
[info]macabre

Nu come on, Tu tiešām uzskati, ka kāds viņus ņem nopietni? Te nu par labu nāk mūsu valdības ļodzīgais mugurkauls - nu neticu es, ka tagad visi sarosīsies (lai arī kāds būtu viņu privātais viedoklis), un visai eiropai pateiks "Nē, piedrāzt pediņus!".

Bet nu labi... es pieņemu, ka nepateikšu neko jaunu - cilvēkiem vajag būt PRET kaut ko, jo tādējādi viņi var izteikt savu attieksmi PRET visu, kas sasāpējis. Domāju, ka liela daļa tantiņu, kas audzinātas padomijā kur homoseksualitāte un sekss vispār nepastāvēja maz apzinās kā tas ir, kad puika ar puiku un meitene ar meiteni, bet pensijas mazas, vaselība slikta... kas pie visa vainīgi? GEJI!!!

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 21:31
[info]tiesibsargs

par pirmo rindkopu. tas viss ir atkarīgs no ļoti daudziem apstākļiem. ja nezini, kas notiekas polijā, iesaku ievērtēt - tur tieši to arī varasvīri pašlaik saka (un ne tikai - grib atkal ieviest nāvessodu un vēl grib kautkādā veidā atmazatsa no eiropas cilvēktiesību konvencijas, kas ir visām eiropas valstīm saistoša). mums jau arī ir te tādas interesantas štelles kā garīgo lietu padome - tajā sēž visādi pujāti un dod padomus valdībai dajebkādos jautājumos. ja godīgi - viss atkarīgs no MUMS. lūk tāpēc es arī neciešu šadu attieksmi - ka tie tur ielās ir pajoliņi, ka gudrākais paklusē utml. kas sunim asti cels, ja ne pats?

par otro rindkopu. bet protams. palasi mein kampf, tur tieši šitāda retorika - ebreji pie visa vainīgi. ebreji radīja kapitālismu, un ebreji radīja komunismu un sociāldemokrātiju - tā tur stāv rakstīts, un es tā arī nevaru saprast vai tas domāts kā kolektīva šizofrēnijas diagnoze ebrejiem, vai tā būtu šizofrēnijas pazīme hitlerā... vai abi.

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 21:40
[info]macabre

Pag, mēs tagad runājam par Latviju, nevis par Poliju - vai Tu tiešām redzi kādu reālu draudu tam, ka mūsējie tagad pagriezīs Eiropai pakaļu uz publisku nopēršanu? Polijā ir cita politiskā situācija, citas tradīcijas, citas problēmas... heh, teletūbiji!!!

Un tieši tāpēc Hitlers arī bija tik populārs - tautai ir nepieciešams ienaidnieks - iekšējais vai ārējais, nav nozīmes, galvenais, ka ir uz ko novelt vainu. Nebūtu geji būtu... rudmates :) Gan jau ka bez grēkāža nepaliksim.

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 21:48
[info]tiesibsargs

atsaldeņu visur pietiek. un demokrātija ir jāuztur un jākopj. aktīvi! ja nē, tici man, sagaidīsim savu fīreru.

tautai ir nepieciešams ienaidnieks saskaņā ar hitleriskām nacionālsocteorijām. tās ir murgainas teorijas, kuru secinājumi ir tikpat murgaini. tātad - tautai nav nepieciešams ienaidnieks. risint vajag reālas problēmas nevis pērties sūdainā pīļudīķī.

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 22:01
[info]macabre

Man šķiet, ka Tu esi utopists - Tu runā par kaut kādu hipotētisku tautu, es runāju par pavisam reālu. Manā skatījumā vidēji statistiskais cilvēks NAV gatavs atzīt, ka viņa problēmās ir vainojams tikai viņš pats - jebkurš vidēji statistiskais Jānis Bērziņš Tev pateikt, ka viņām ir sūdīgs priekšnieks, vecāki bērnībā gana nemīlēja, sieva aizgāja pie kaut kāda geja, kas balina pakaļā spalvas utt. Un reālās problēmas viņu neinteresē, jo pirmām kārtām tas no viņa prasītu atzīt, ka sorry vecīt, bet pats esi lohs, kas nevienam nav patīkami.

Jā, demokrātija ir jāmīl un jākopj, bet taj pat attīstītajā Eiropā, kur visi ir toleranti un demokrātisku, nu parunā ar kādu normālu mittel svenson pie glāzītes grādīgā un diez vai viņš īpaši glaimojoši izteiksies par iebraucējiem.

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 22:33
[info]tiesibsargs

svensonus esmu iepazinis no a līdz z (kā nekā esmu te jau kādus gadus 7 nolauzis), un viduvējs svensons pret iebraucējiem izturas ļoti toleranti. protams, visādas fobijas jau mums visiem ir... bet redzi, svensonijā tas sabiedriskās dzīves klimats ir izveidots - nevis uzbūries no zila gaisa, bet tieši ar pašu humanoīdu piepūli aktīvi veidots - labvēlīgs. tāpēc arī diskusijas notiek civilizētākā līmenī nekā lv crustos, un neviens kurš te paziņotu ka dievs jamo izredzējis lai pazemotu gejus humanoīdu pūļus te nesavāx.

utopija IR domāt ka sēžot un neko nedarot un klusējot viss būs čiku grabu. utopija NAV tiekties pēc kaut kā labāka. demokrātijā kā tāda, atļaujoties nocitēt deridā kungu, is not presentable. jo demokrātija pati par sevi ir process, nebeidzama pašrefleksija - un nevis tāda vai šitāda valsts iekārta.

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 22:56
[info]macabre

Man pietika ar manu nolauzto pus gadu svensonijā, lai saprastu, ka tolerance ir oficiālā politika. Ok, man pārsvarā nācās saskarties ar radikālu jaunatni un prātu izkūkojušiem profesoriem, bet tomēr, runājot arī ar citu slāņu pārstāvjiem nonācu pie secinājuma, ka lai arī politkorektāk noformulēta, bet tomēr šī nepatika pastāv. Un lai arī es sevi uzskatu par ļoti tolerantu cilvēku un bieži vien aizrādu te dažiem, ka visi krievi nav slikti, tad tomēr reizēm redzot kādu, piemēram, spļaujam uz ielas, nodomāju - krievs!

Ja tu papētīsi moderno vēsturi - nu nekur nav bijusi apriori attieksme pret gejiem ar apskāvieniem un prieka saucieniem, gandriz visur tas ir bijis ilgstošs un vietām ļoti sāpīgs process un Latvijā tas vienkārši jāizslimo - nezinu vai kāds izņemot mūs divus šo diskusiju lasa, bet, ja tā ir, es pieņemu, ka tas rosinās cilvēkam izveidot savu viedokli šajā jautājumā un godīgi sakot par vai pret man ir vienalga, ka tikai cilvēks var to pamatot un tic pamatojumam, pat ja pamatojums ir tik absurds kā "homoseksualitāte ir slimība". Demokrātija ir kā attiecības - tā prasa darbu un laiku, tas nenotiek overnight. Arī šīs mūsu pļāpas ir daļa no procesa.

Es domāju, ka šim vakaram pietiks :) Paldies par interesanto diskusiju!

Trešdiena, 30. Maijs 2007, 23:03
[info]tiesibsargs

pašam paldies! =P