Februāris 2012   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Putekļi

Posted on 2009.10.31 at 23:55
Doom: Хочу перемен
Mūza: Кино
Tags: , , , , , , ,

Tā, nu, beidzot tas brīdis būs pienācis un pēdējā laikā lieliskākais redzētais krievu kino (jā, kopš Naktssardzes vismaz (tas subjektīvi, protams, jo salīdzināt šos divus, protams, var, bet nevajag)) ar šo būs panācis to, ka beidzot sākšu iepazīties ar šķietami visu laiku leģendārākās krievu asins grupas Кино daiļradi (nemaz neceru, ka kāds vēl teiks - pēdējais laiks!)...



"Да он и не спутник вовсе. Он - олицетворяет."
- П. Мамонов

Jāpiebilst, ka filmu skatījos pieklājīgi pārakmeņojies un visu uztvēru (iespējams) pārspīlēti simboliski (jau sen esmu sapratis, ka man vislabāk patīk filmas, kurās visu notiekošo var interpretēt kā viena cilvēka galvā notiekošo, lūk, un šī īpaši priecē ar tādas interpretācijas neizbēgamību, nekas pat nav jāpievelk aiz matiem). Un vēlreiz.

Bet šīs diennakts un pilnmēness izskaņai - Meņģelē ir tāda (deviņdesmitgadīga) sieviņa, kas apkopj vienas radinieces no tēva puses kapu par divdesmit latiem gadā, nu un tad šodien atceļā no meža nācās uzklausīt jautājumu, vai es kaut ko saprotot no pesteļiem, jo, lūk, rušinot puķītes uz tās radinieces vīra kapa, viņa uzdūrusies tur ieraktai melnai (!) vistai bez galvas ("zomg"), pagājušogad bijusi vārīta ola. Nu, vai ir te kāds, kas kaut ko saprot no šitādiem pesteļiem?

Где бы ты не был,
Что б ты не делал -
Между Землей и Небом - Война!


(В. Цой)

Comments:


[info]antireality at 2009-11-01 02:53 (Tipa)
vēlu iepazīties arī ar grupējuma zvuki mu daiļradi [kura ideologs pjotrs mamonovs ir tevis iepostotajā attēlā priekšplānā.
1kārt tāpēc , ka cojs ir miris , bet mamonovs dzīvs kā vēl nekad.
2kārt coja daiļrade vislabāk ievietojas pārejas periodā no padomju uz nepadomju valsti [ var jau arī daudzslāņaini interpretēt protams ] , bet mamonova ieguldijums ir ārpus laika ietekmes.
3kārt cojs vērsts uz āru , mamonovs uz iekšējo pieredzi un pašrefleksiju [ lai arī vietām groteski vulgāru ] .
4kārt...nē 4kārt ir mans tīri subjektīvais ieskats , ka vajag. rekomendējamie albūmi - 'prostije veschi' , shkura neubitogo 2 , filma par zvuki mu - krievijas tv raidijuma'jelovaja submarina' ietvaros. nu un youtūbē vari paraksīt meklētājā 'mamonov' un atrast visai reprezentatīvas intervijas un uzstāšanās. nu ko vēl... filma 'ostrov' , protams. nopietnākam vakaram. pastiprināts griezes faktors garantēts.
.................za to ja umeju ļetaķ!
kants
[info]kants at 2009-11-01 13:45 (Tipa)
saprot, saprot k'a nu ne - izsktaas peec absoluta amatieru darba. katrā ziņā tie nav latviešu pesteļi: kapos pesteļoja tikai tapēc, lai nenāk radi atpakaļ un tamlīdzīgi, tam vistu nekautu un kapē neraktu. vista bez galvas - pavisam wudu. tovākais, kas man nāk prātā - mironi vedot uz kapiem, zem ratiem upurēja melnu gaili. bet to darīja mājās un droši ka turpat arī apēda.
ieraksta ola ir visā pasaulē populārs maģiskās kaitniecības rīks, tajā pašā laikā nav rezona to rakt uz kapa - jo mirušajiem tacu nevar iekaitēt, vai ne? olas, bezgalvainas vistas etc būtu jārok pie dzīvo radinieku mājām, tīrumiem un tamlīdzīgi, bet ne kapos.
Previous Entry  Next Entry