(bez virsraksta)

« previous entry | next entry »
29.. Okt, 2014 | 08:28 am

Šis rīts ir sācies uz trauksmes nots.
Un nevis uz tādas racionālas un ikdienišķas trauksmes, bet gan uz tādas, kādu līdz šim esmu jutis reti - iracionālas un imagināras.
Tomēr citreiz izrādās, ka tieši šīs kvazireālās bailes ir pat bīstamākas par to, ka mājās varētu būt palicis ieslēgts gludeklis, jo, raugi, varbūt šīs lielās izbailes, kas mani šorīt satrauc šķiet tikai māns tādēļ, ka mans prāts cenšas mani pasargāt, stāstot, ka tik slikti taču nav un nevar būt un par to lauzīt galvu nevajag, jo šobrīd galva ir jālauza par ikdienas, piemēram, darba lietām, lai gan tumšais mākonis virs galvas tikmēr savelkas aizvien drūmāks, ko nemanu, jo ar degunu rokos pelnos. Tā ir bīstama spēle, jo problēmas ignorējot tās neatrisinās un vienu brīdi tās visas var sagāzties pār mani.

Un, proti, šis rīts sākās ar trauksmi un izbailēm. Un šī rīta tramvajs uz darbu ļāva šīs sajūtas noformulēt.
Pār mani nāca skaudra un biedējoša apjausma:
Esmu 26 gadus vecs vīrietis un pa lielam man nekā nav:
-nav vērā ņemamu un turību nesošu sasniegumu darbā/biznesā
-nav labas izglītības
-nav nekustamā īpašuma, auto
-nav paveicis sastapt sievieti-mīlestību ar ko kopā vadīt savas dienas
-nav cerību, ka tuvākajā laikā vai vispār kādreiz svarīgākie no augstāk minētajiem punktiem varētu piepildīties
un vēl šā un tā nav.

Ir tikai loriņi, ne pārāk ambiciozi plāni un pilna galva problēmu.

Saprotams, ka bārenis N pie avota ar savām garozām un saraudātajām acīm teiks, ka es esmu muļķis un man ir tik daudz. Tāpat teiks arī dzērājs I pie lauku veikala, vienlaikus piedāvājot nodzert manu naudu. Tomēr šo abu viedokļus es diez ko augstu nevērtēju.

Šis stāsts nav tik iekš gaušanās, kā iekš tās trauksmainās un neizskaidrojamās sajūtas, tām neizskaidrojamajām bailēm ko šorīt izjutu. Jo tas ir kas jauns, neatceros, kad kaut kas līdzīgs būtu bijis.
Par ko gan tas varētu liecināt?
Patērētāja frustrācija apjaušot, ka visu, ko rāda pa tv un internetiem var arī nekad nedabūt?

Link | Komentēt | Add to Memories


Comments {6}

aborigens

(bez virsraksta)

from: [info]aborigens
date: 29.. Okt, 2014 - 09:33 am
Link

Manuprāt, šo lietu nepieciešamība tiek reāli pārvērtēta, iespējams justies slikti arī, ja tas viss ir. Man šāda trauksme sākas, ja es pārlieku aizraujos sevi salīdzinot ar citiem. Vienmēr būs kāds/kāda, kuram iet labāk un kurš maitasgabals, kā par spīti šķietami nav ne gudrāks, ne skaistāks.

Atbildēt | Diskusija


naivums

(bez virsraksta)

from: [info]naivums
date: 29.. Okt, 2014 - 09:55 am
Link

Daudzu nelaimju sakne ir salīdzināšana, tā gan ir.
Varbūt pie vainas tas, ka vakar pirms miega noskatījos pēdējo Boardwalk Empire sēriju un prātā palika Komodora teiktais Nakijam, ka vienīgais, kas no svara ir tas, ko tu atstāsi pēc sevis...

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]reinulitis
date: 29.. Okt, 2014 - 12:13 pm
Link

es teikšu, ka mazāk klausies un skaties apkārt, kas ir citiem (vienalga kādā formātā), jo kas ir tas, ko TU pats gribētu?
Tu uz doto brīdi gribi galvu reibinošu karjeru un klasisku sievieti mājās, kas audzina jūsu kopējos bērnus un sūdzās, ka poršam ziemas riepas vajadzētu nomainīt? jo redz savējam paspēji, a viņas autiņam ne? :D

ilūziju māksla tā visa ir. Pie kam, reāli, Tu vēl esi jauns, pārāk jauns, lai jau būtu viss iepriekšminētais. un tiem, kam šādā vecumā ir jau viss - kur tālāk viņiem augt? kas tad vēl ir tas, ko vajadzētu vai gribētos sasniegt?

Izdomā priekš sevis - kāda veida vērtības Tu gribētu aiz sevis atstāt un pie tā arī piestrādā. un jā, pateikšu godīgi - Tu vismaz strādā, dzīvo, mēģini kā labāk, sanāk kā vienmēr, bet esi kustībā. Ja reiz nav paveicies (cik saprotu) ar bagātiem radiem, kas visu mutē ieliek un vēl sakošļā, tad jāveidojas pašam un tas ir labākais ko vari darīt dzīvē.

Baiļu sajūtu saprotu, man gan mazliet citādāk, jo vairāk domāju - ko atstāšu saviem bērniem. Bet tas arī ir sekundāri :)

Atbildēt


(bez virsraksta)

from: [info]sermuliitis
date: 29.. Okt, 2014 - 12:56 pm
Link

O, un tagad paskatīsimies:
esmu 31 gadu jauna sieviete
"-nav vērā ņemamu un turību nesošu sasniegumu darbā/biznesā" Jā
"-nav labas izglītības" Jā, ar tādu kāda ir man, daudz kāposta nesapelnīšu.
"-nav nekustamā īpašuma, auto" Jā.
"-nav paveicis sastapt sievieti vīrieti -mīlestību ar ko kopā vadīt savas dienas" Jā.
"-nav cerību, ka tuvākajā laikā vai vispār kādreiz svarīgākie no augstāk minētajiem punktiem varētu piepildīties" Jā, par tuvāko laiku šobrīd nav.
Un pie punkta "un vēl šā un tā nav" varu minēt, ka bērnu arī nav (sievietēm tas tiek jo īpaši uzsvērts un nemitīgi atgādināts par to neesamību).

Tā ja, reizēm klausoties dažos labos radiņu padomos un skatoties reklāmas gribas vienkārši nošauties, lai atbrīvotu šo pasauli no manas nevērtīgās klātbūtnes.

Atbildēt | Diskusija


(bez virsraksta)

from: [info]reinulitis
date: 29.. Okt, 2014 - 02:01 pm
Link

lasu un secinu, ka pēc šī spriežot man vajadzētu būt bik vērtīgākai, jo līdz saviem 36 gadiem man ir bērni un auto. Nav izglītības tik lieliskas, cik vajadzētu būt un karjera ar visai nožēlojama, vīrietis ar nav (ibio ar ārā) , bet vai tas padara mani par labāku cilvēku - diez vai.

Ta kā - visu šo sarakstu nafig miskastē :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


(bez virsraksta)

from: [info]sermuliitis
date: 29.. Okt, 2014 - 09:00 pm
Link

Vai arī varam dibināt savu biedrību un reizi gadā organizēt gājienus pret sabiedrības stereotipiem. :D
Un, lai iestātos biedrībā, uz vairumu no augstākminētajiem jautājumiem jāatbild apstiprinoši.

Atbildēt | Iepriekšējais