rūsganais sprakšķis

on a totally unrelated note

rūsganais sprakšķis

on a totally unrelated note

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
es jau sen gribēju izgāzt savu žulti pār olām.

Olas,manuprāt, ir lieliska lieta reizi gadā - Lieldienās. man patīk krāsot un es varu apēst, nu, divas - uz sviestmaizes, vēl siltas.(baltuma lielāko daļu izbarojot sunim)

visādi citādi tas man šķiet ārkārtīgi nenoderīgs produkts, kuru varētu pirkt tās dažas reizes gadā,kad cepu biezpiena vai kabaču pankūkas, vai auzu cepumus.

bet nē, vajag man apprecēt indivīdu, kurš uz jautājumu "ko tu gribi brokastīs?" 99% gadījumu atbildēs - omleti.
tā nu es mokos, cenšoties dažādos veidos sacept tās sūda skramblētās olas (klasiska omlete man nudien sit uz augšu).Sabāžu dažādus dārzeņus, garšvielas un sierus, viss viņam garšo (vienīgi ikri un zaļie zirnīši ne). Bet man pēc tam pusdienu ir nelaba dūša no tā,ka visa māja smird - pēc olām.

Tāpēc dievs radīja branču. Brančs ir brīnišķīga lieta tādiem cilvēkiem kā es - kas nekad nespēj izvēlēties, ko ēst un arī,kad izvēlas, nav līdz galam apmierināts.
Brančā var dabūt katru savu dārzenīti, sieriņu, zivīti, mērcīti, maizīti - savās ideālajās proporcijās un galvenais, maksimālā garšu dažādībā.

ar to es gribēju teikt,ka,ja vēl jums sagribas pabaudīt a ļa vasaru, tieši pie ķīšezera ir tāda resto terase, kur svētdienās no 12 servē branču
es pat nezinu,kas ir aizraujošāk - fakts,ka par 10 eiro var dabūt piestumties laša tartaru un neviens neskaita,cik kafijas tu izdzer, jeb tas, ka pa ezeru vislaik braukā cilvēki uz dažādiem pūšļiem un visu laiku krīt.
  • Nu nē, olas ir labas, lētas, ērtas un garšīgas. Mana mīļākā brokastu olu recepte ir šī, dikti laba https://cooked.com.au/David-Frenkiel/Hardie-Grant-Books/Green-Kitchen-Travels/Breakfasts/Mushroom-and-spinach-baked-eggs-en-cocotte-recipe
    • nonono, šitādus ieraugot man apskrienas dūša

      tas,ko es vīram saņemos taisīt, ir sakratītas olas ar pieniem un citiem sūdiem,kas noņem garšu un to visu pārlej IEVĒROJAMAM daudzumam dārzeņu
      • Ok, izklausās, ka nevaru palīdzēt :D
        • nē, Tu man pasaki recepti, pēc kuras vīrs vairs nekad negribēs tās olas :D
          • a kāpēc tās olas ir jāgatavo tev?
            • nuu, man neliekas,ka sociālā taisnīguma vārdā katram būtu jādara viss, labāk tomēr tas,kas padodas.
              un es tomēr gribu būt jauka. es nemēdzu teikt jaukas lietas, es cilvēkiem taisu ēst.
          • Sorī, savā recepšu krājumiņā krāju tikai ļoti gardas :) varbūt var izlīdzēties vienkārši ar vecām olām, es neesmu uz viņām trāpījusi, bet esot briesmīgi un olas ļoti ilgi negriboties ne redzēt.

          • Tad olas ir jāuzcep caur vārīšanu. Sāc gatavot brokastis jau no vakara. Tas ir- jāuzliek tās vārīties tā kā parasti- veselas olas katliņā ar ūdeni, liek uz uguns un vāra tik ilgi, kamēr ūdens iztvaikos un olas labi piecepsies pie katliņa, vēl kādu brīdi jāpacep līdz olu absolūtajai gatavībai. :D
            • kamōn, man arī tai mājā jāuzturas.
              senos laikos esmu piecepinājusi pupiņas. nedēļu smirdēja
              • tad uztaisi olu maratonu, nedēļu olas ar olām olās- brokastīs, pusdienās, vakariņās un tad vairs netaisi, jo kaitīgi tik daudz ēst olas :D

                bet tāpat jau ir tikai divi varianti- turpināt kult omļetosus; - pārstāt gatavot olas, jo tev besī :)
                • vai atdot vīru man, jo es olas ar speķi varu ēst katru rītu :D

                  es neesmu olas ar speķi ēdusi nedēļu un jau nedēļu esmu īpaši slikts cilvēks
                  • kā tu man toreiz teici, ka man kuņģis sarāvās un šķiet joprojām nav atgājis:

                    - nepatīkkautkas? ZABERU!

                    :D
                    • lūk! novērtējiet to, kas jums ir - ar olām, brokastīs, vai bez. jo, kas utilizē, vienmēr atradīsies.
Powered by Sviesta Ciba