rūsganais sprakšķis

tomātō

rūsganais sprakšķis

tomātō

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
klau, ir kāda labi pārbaudīta recepte tomātu iekonservierēšanai?

mums famīlijā nav īsti šādu tradīciju, marinēti želejās man toč negaršo,bet varētu savārīt tādu kā mērci/biezeni, bet nav skaidrs, kā viņš glabāsies - jeb,ja tur leckapī,tad nekādas vainas?

un vai tur var šaut dajebko klātiekšā?
  • tomāti savā sulā?
    • khm. ļoti detalizēta recepte, jā.

      tieši kas tur ir konservējošā sastāvdaļa? vārīt? apliet? hello kitty!
      • davai, vakarā mājās nočekošu, lai precīzi izstāstītu, bet pa lielam - uztaisa tomātu sulu, ko lej virs burkās savietotiem tomātiem, taisa ciet un man šķiet, ka vēl vārīja ar visām burkām, bet par pēdējo daļu neesmu pārliecināta.
  • http://www.receptes.lv/receptes/kiploki-tomati-svaigi-ziemai/
    kaut kā līdzīgu šim taisīja mamma kādreiz, laba štelle
    • mīnuss,kad ledusskapis tomēr ir ierobežots lielums , kurā grib dzīvot vēl šis tas.

      gribētos glabāt pagrabā, kam gan ir nenoliedzami negatīvais aspekts - pirmkārt, man ziemā tumsā bail iet uz pagrabu.
      otrkārt,ja es pārvaru bailes, tad viņš,maita ir apsnidzis un aizsalis :D
      • nu pagrabā jau šito arī glabājām, bet pagrabs bija bez tādiem mīnusiem:)))
        • nunē, pagrabā nav mīnusi :D priekšējās durvis aizsalst, aiz nākamajām, koka, kartupeļi stāv nesasaluši :D
  • ir tads leco - man ompene taisa, sausmigi garsigs. Tur tikai tomati, paprika, sipoli, kiploki un burkani. Ziema labi iet pie makaroniem, ceptam olam utt. No telefona rakstu, velak to recepti.
Powered by Sviesta Ciba