Gaišās Puses kungs

Journal Info

Name
Mr Brightside

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

"Drošības policija: Nekārtības Vecrīgā bijušas stihiskas un spontānas

Rīga, 13.janv., LETA. Pēc miermīlīgās protesta akcijas šovakar izraisītās nekārtības Vecrīgā bija stihiskas un spontānas, aģentūrai LETA norādīja Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa."

Meli - ko tad nozīmē līdzi paņemtās maskas, olas, ko mest, beisbolenes, striķi, ar kuriem mēģināja gāzt policistus? Spontāni izņēmās no skapja un stihiski ielikās somā? Un man draugos vienam paziņam ir foto ar šādu parakstu: "Policists rādija lodes vai gultņus ar kuriem pret viņiem šauts. Vairāki kolēģi tieši no šādām esot cietuši un nonākuši slimnīcā. Līdz ar to par stihisku jau šo grautiņu nenosaukt. Kāds bija labi gatavojies...."

Tālāk - "Nekārtības ir izraisījuši jaunieši, kuri agrāk nav nonākuši policijas redzeslokā. Līdz ar to var secināt, ka nekārtības Vecrīgā nav izraisījuši nekādi radikāli grupējumi, vismaz pagaidām šādas informācijas Drošības policijas rīcībā nav."

Es videomateriālos un fotogrāfijās atpazinu daudzus štata protestētājus, piemēram, skinus, kas neizlaiž nevienu potenciālas klapes pasākumu, vai tas 16.marts vai praids. Nositiet, neticēšu, ka viņi "agrāk nav nonākuši policijas redzeslokā".  Simt punkti, ka ir. Un arī radikālo grupējumu biedri tur bija diezgan, lūk, ko ŽeŽe raksta viens Daugavpils nacbols:

"Заметил в новостях в толпе знакомые лица, как среди ментов, так и среди народа. Уже созвонился, нацболы там. В толпе.
Блядь, а я в этой чёртовой провинции."

Kā tas nākas, ka pat tad, kad neizskan nekādi aicinājumi uz vardarbību, policija tomēr pietiekami nodrošinās un novērš antagonisko spēku tikšanos (vai tas būtu 16.martā pie Brīvības, 9.maijā pie Uzvaras, vai kaut kādā praida datumā pie nekāda pieminekļa), bet šoreiz nodemonstrē impotenci? Drošības policijai publiski pasaka, ka tā var sūkāt, bet viņi, kā izskatās, vēl arī norij.

Vakar DP apgalvoja, ka, "izņemot jau 9.janvārī izskanējušo informāciju par interneta vietnē ievietoto aicinājumu uz nemieriem un vardarbīgi gāzt valsts varu 13.janvārī, DP rīcībā nav tādas informācijas, kas liecinātu par vardarbības izpausmēm gaidāmajā protesta akcijā Doma laukumā." Bet PĒC akcijas? Un tad vajadzēja pārbaudīt to 9.janvāra info patiešām nopietni vai arī iegūt jaunu, jo, fak, DP taču ir VALSTS DROŠĪBAS IESTĀDE! Tas viss nav attaisnojums, lai neparedzētu trigger happy alkojaunēkļu ālēšanos.

Powered by Sviesta Ciba