Pasaciņa
Skrien un skrien un neapstājas; zemes virsū nav tai mājas
Commenting To 
20th-Mar-2008 07:59 pm
Ja kādreiz dzīvē vēl dzirdēšu tādas muļķības, ka es iespringstu par nevajadzīgiem sīkumiem pirms Marko atbraukšanas, (...!!!) par sevi neatbildu!
Jo, piemēram, tagad, rupji rēķinot 10 dienas pirms ierašanās, man ir jāapstiprina sava ēdienkarte!
Nemaz nerunājot par to, ka mēnesi iepriekš jau bija jāsastāda detalizēts plānojums pa dienām un pa karti.
Tad nu tā. Šodienas topiks ir
>>risoto<<
Lieki pieminēt, ka manā izpratnē tas ir vārīti rīsi ar labākajā gadījumā kukurūzu un burkānu kubiņiem. Taču nekad uz šo te interpretāciju neesmu spējusi paļauties, jo autori mājo universitātes ēdnīcā. Tam vajadzētu izteikt visu. Viņu izpratnē arī lazanja ir visi vakardienas ēdieni samesti uz pannas kopā ar spagetti.
So. Tātad risoto.
1.Risotto ar baravikām. Nu ar sēnēm es vispār tā uz "jūs" esmu un bail vēl iedomāties, kādas viņas būtu kopā ar rīsiem. Un nevis latviskajā krējuma mērcītē, bet tādas vārītas, droši vien glumas..vienvārdsakot - pēc gliemežiem. Bet, pasarg'dies', turu muti aiz zobiem. Zinu, kurš tajā mājā ir "šefs" un viņa lauciņā nejaucos.
2.Risotto & strawberries. Damn, vēlreiz vārdnīcā pārbaudīju, vai tiešām šim vārdam nav vairāku nozīmju. Nav. Tad nu tā - vai nu žāvētas un ar cietām sēkliņām vai vārītas un atkal glumas un pēc gliemežiem. Atkal neko nesaku. Pašas par sevi tak man viņas garšo, kāpēc gan nevarētu ēst ar tiem rīsiem?! Visu var!
3.Risotto ar ķirbi. Šitas gan jau no domām vien sit uz aukšu. Atceros kā pagājušo reiz vajadzēja dabūt lejā kaut kādus pelmeņus ar ķirbju pildījumu. Ujj, ku viņi saldi un manām garšas kārpiņām nepierasti bija. Neko nesaku, pie visa tak var pierast.


Tā visa rezultātā uztaisīju pati vakariņās savu interpretāciju par šo dīvaino vārdu "risotto". Gribētos, lai šis ēdiens būtu tāds:

Sakapā svaigu kāpostu,
Sakapā nedaudz svaigas paprikas,
Iekapā pavisam bikīt marinētu gurķi.[piemirsu, šajā daļā tiek iekapāti arī uz palodzes izaudzētie lociņi 8)]
Novāra "veselīgos" nebalinātos rīsus,
pirms nokāšanas piejauc nedaudz saldēto dārzeņu (puķkāposti, briseles kāpost, burkāni, pākšu pupiņas)
Visu forši samačkā kopā, pārkaisa nedadz sāls un aplaista ar extra virgin olive oil.


Ņammīgi un pēc teorijas vajadzētu būt arī veselīgi. īstie dārzeņi īstajās vietās.
Mamma skaipa kamerā iečekoja manu brīnumu. Dabūju komentāru: "Kad tev apniks tur niekoties, brauc pie mums! Iedošu kārtīgu ēdienu."

Phe.
Comment Form 
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Nov 29th 2024, 2:10 am GMT.