Šugā faiv
 
26.-Maijs-2021 06:29 pm
Man laikam ir jāuzraksta par to, kas notiek Tokijā un vispāri Japānā, jo ir sakrājies tik daudz un to nevar turēt iekšā.
Bez noteiktas kārtības, vienkārši fakti un epizodes.

+ Visi maksas parki Tokijā ir slēgti, bet bezmaksas parkos gar celiņiem ir novilktas troses lai neviens neiet no tiem nost. Uz trosēm ir paskaidrojums, ka tas ir tāpēc, lai aizsargātu tokijiešus no koronavīrusa.
+ Tokijas lielākā parka pašā vidū tiek izcirsti mūžkoki, lai ierīkotu olimpisko spēļu skatīšanās arēnu, kur būs jāsanāk vairākiem tūkstošiem cilvēku skatīties uz ekrānu.
+ Lielākā restorānu un kafejnīcu daļa ir vaļā. Alkoholu tirgot ir aizliegts kovida dēļ, bet to lietot gan nē, tāpēc visi tusē ar bezalko aliņiem, vai vienkārši atstiepj savu vīna pudeli.
+ TV un mediju naratīvs ir "vēl mazliet un mums būs sava, made in Japan vakcīna! Jau ir pirmie rezultāti! Paciešās!".
+ Politiķi un publiskās figūras katru dienu parādās skandālos, kur tie ietusē kādā privātā pārtijā uz pārsimts cilvēkiem.
+ Hokkaido salā, kur kovida situācija ir vissliktākā, visas skolas ir vaļā, notiek futbola mači ar skatitājiem, ja kāds saslimst, tad tam saka nenāc skolā līdz nākamai nedēļai.
+ Japānas lielais brālis ASV Japānu ir iekļāvis īpaši kovidbīstamo vietu sarakstā, jo kādā oficiālā atskaitē tika minēts, ka Japānas kovidcipari skatlogu pušķošana vien ir un patiesie cipari ir līdz 7x lielāki.
+ Pēc aptaujām, 86% iedzīvotāju ir pret olimpiskajām spēlēm. Tiek rīkotas parakstu vākšanas un taml. TV rāda olimpisko šefu, kurš saka, ka nu, jāupurējas taču, jo japānai ir svarīgas medaļas.
+ Vakcinācijai ir atvērti divi vakcinācijas centri - viens Tokijā, otrs Osakā. Var nākt tikai veci cilvēki pēc pieraksta. Vakcinācijas tempa ziņā Japāna ir kaut kur trešajā vietā no otrā gala pasaulē.
+ Lielākie mediji raksta par anafilaktisko šoku, vakcīnu komplikācijām un, atkal, par to, ka sava, made in japan vakcīna būšot droša un laba.
+ Vakcināciju neveic valsts pa tiešo, bet bruņotie spēki. Kāpēc? Kādā preses konferencē "vakcinācijas ministram" jautāja kas ir atbildīgs par vakcinācijas norisi. Tas atbildēja, ka bruņotie spēki. Protams, paši spēki par to dzirdēja pirmo reizi.
+ Japānā ir daudz klīniku un slimnīcu, bet kovidslimniekus pieņem tikai valsts iestādes. Principā, vairs nepieņem, jo limits ir pārsniegts.
+ 2020. gadā tika aizliegta iebraukšana visiem ārzemniekiem, neatkarīgi no tā, vai tiem ir uzturēšanās atļauja, ģimene, darbs, jebkas Japānā. Tagad ar atļaujām var, bet studentiem nevar.
+ Uz ielas man nereti kāds pārmet, ka ko es te staigāju, kovidains un ārzemniecisks. Propaganda strādā.
+ Jebcik pamanāma valdības kritika sociālajos tīklos pievelk neskaidras izcelsmes kontu komentārus, kuri raksta, ka autors ir dumjš. Troļļu fabrikas strādā.

Nekad tik labi kā tagad nesapratu dzīvi citā melu impērijā -- Padomju Savienībā un nekad tik ļoti negribējās aizbraukt prom uz neatgriešanos.
Comments 
26.-Maijs-2021 11:01 pm
Ļoti interesanti,paldies!
This page was loaded Mar 29. 2024, 4:48 pm GMT.