Šugā faiv
 
9.-Okt-2020 11:44 am
Pēdējo gadu laikā, šķiet, ir kritusies rakstu kvalitāte par Japānu. Ne jau šeit, bet vispāri, globāli.
Medijos ir daudz stereotīpisku papīru, par technoloģijām, robotiem, seksu un budismu, bet ļoti maza daļa no tā visa ir faktuāli uzticama un kaut vai cik interesanta, jo, lielākoties, tā ir vienu un to pašu faktu atgremošana vairākas reizes pēc kārtas.
Tā viņš ir, daudziem ir skaidrs, ka Japāna nav robotu un budisma valsts, bet tā ir un paliek diezgan eksotiska vieta ar daudzām, tiešām interesantām lietām par kurām varētu pastāstīt.
Tāpēc, lūdzu, ja jums ir interese par jebkādu priekšmetu kurš skartu Japānu, ierakstiet komentāros, tas ir pāris sekunžu darbs.
Nevaru solīt ka izskatīšu katru tematu, jo daudzās lietās neesmu kompetents (piemēram, animē), bet par ko varēšu, par to labprāt uzrakstīšu.
Paldies.
Comments 
9.-Okt-2020 11:48 am
es vienmēr ar entuziasmu citiem pārstāstu leģendu par ciematu un sapuvušajām zirga aknām un pupu pākstīm, ko dzirdēju no tevis, tiesa, laikam ejot, dažas detaļas ir pazudušas un es, iespējams, stāstu piepušķoju ar kaut kādiem zemapziņas mēsliem saviem :) negribi atkārtot? Ļoti iespaidoja.
9.-Okt-2020 12:08 pm
No aknām un pākstīm vien nevaru atcerēties par ko ir runa. Vai tu varētu, lūdzu, atstāstīt kaut vai ārēji?
9.-Okt-2020 12:11 pm
Drausmīgākā lieta, ko nācies ēst Japānā - ceļot pa laukiem varbūt ar velo? - nomaļš ciemats - kaut kādi vietējie cienā ar minētajām puvušajām zirga aknām un pupu pākstīm - pirms gadsimtiem bads, ziemu tipa ciems neizvilks - vecajie atminas, ka rudenī izgāztuvē izmeta beigtu zirgu un kravu par pupiņu pākstīm - pakasa nost sniegu un sasalumu, pārnes mājās - ēd gardu muti - iedzīvotāji nenomirst visi - kopš tiem laikiem - local speciality un goda ēdiens pieminot senču viedumu? Kaut kā tā. Es saku, ir lielas iespējas, ka mana galva te ir pielikusi klāt kaut kādas fantasmagorijas :)
15.-Okt-2020 04:05 am
Klau, sapratu par ko ir runa! Runa ir par natto izcelsmi. Viena no leģendām ir tāda, ka kādā karā kareivjiem nebija ko ēst un viņi sāka grābstīties pa zirgu silēm, kur, starp auzu salmiem, bija vecas, sapuvušas pupas. Pupas izrādījās labas un kopš tā laika tradicionālais natto pagatavošanas veids ir pupu ietīšana salmu vīstē, kur tās sapūst simbiozē ar salmu baktērijām.
Toties aknas bija pavisam cits stāsts - tās bija ēstas tepat tokijā, jēlas. Sapuvušas nebija.
This page was loaded Dec 23. 2024, 6:27 pm GMT.