filmas

« previous entry | next entry »
16.. Jan, 2012 | 21:36

The Good Girl (2002) - filma, kura 'paņem' ar to, ka ir tik vienkārša un tik ļoti patiesa. Filma par izvēli, ko izdarīt, kad iespēja piedāvā uzspļaut visam, pamest dzīvi, kas riebjas, un nebūt vairs 'labajai meitenei'. 5 balles no 5.

Going The Distance (2010) - girl meets boy, they fall in love. Viņi dzīvo katrs savā pilsētā. Viss. :D 2,5 no 5.

The Holiday (2006) - skatīt iepriekšējo filmu, tikai šeit viņi dzīvo katrs savā valstī, un fonā ir Ziemassvētki. :) 2 no 5.

The Philadelphia Experiment (1984) - uz patiesiem notikumiem balstīta filma par slaveno Filadelfijas eksperimentu. (Pirmās desmit minūtes esot pilnīgi precīzas.) Stāsts par militāriem eksperimentiem ar ceļošanu laikā. Plus astoņdesmito gadu specefekti, kas jau pats par sevi pasaka, kādā stilā filma ir veidota. Bet laba un interesanta, tiešām. 3,5 no 5.

TimeQuest (2000) - vēl viena filma par ceļošanu laikā. Šeit gan vairāk tā ir spēle par to, kas būtu, ja būtu. Ja kāds būtu brīdinājis Džonu Kenediju par plānoto atentātu. 4 no 5.

Friends With Benefits (2011) - stāsts par to, ka, acīmredzot, tāda lieta kā 'friends with benefits' nestrādā (spoiler?), bet vienmēr tak ir interesanti pamēģināt. 3 no 5.

Enemy Of The State (1998) - man bija diezgan garlaicīgi, ja neskaita uzjautrināšanos par acīmredzamiem CSI cienīgiem izmeklēšanas paņēmieniem. Bet vispār - ne tas sliktākais action ar pretenzijām uz labu vakara izklaidi. 3 no 5.

Primer (2004) - tipa sci-fi, bet bez specefektiem. Tipa mindfuck drīzāk. Filma par eksperimentiem un vēlmi izzināt, filma par laika plūdumu. Ļoti laba. Uz beigām iespējama apmaldīšanās sižetā. Skatījos beigas divas vai trīs reizes, lai izsekotu, kas un kā. Bet tas, manuprāt, ir pat forši. 4,5 no 5.

Splice (2009) - neslikti, bet ne izcili. Manuprāt, dažas sižetiskas nianses nedaudz izbojā stāstījumu un noskaņu. 3 no 5.

Scoop (2006) - Vudija Alena detektīviņš ar Skārletas Johansones piedalīšanos. Principā - par žurnālistes intuīciju ar mazu mistikas piedevu un, protams, Alenam tipisko humoru un pļāpāšanu. 3,5 no 5.

Black Snake Moan (2006) - ļoti, ļoti patika. Amerikas vidiene, neliela pilsētiņa. Stāsts par tikšanu atpakaļ uz kājām un par to, kā var palīdzēt netīšām sastapts svešinieks. Lieliska mūzika un kopējā noskaņa, izcili aktieri. Super. Noteikti 5 no 5.

Couples Retreat (2009) - viegla, bet ļoti viduvēja filma par pāru savstarpējām attiecībām. Atmiņā nepaliek. 2 no 5.

Basquiat (1996) - uz biogrāfiksiem datiem balstīts stāsts par jaunu, melnādainu Ņujorkas mākslinieku astoņdesmito gadu sākumā un viņa centieniem iekarot mākslas pasauli. Viens no filmas lielākajiem plusiem noteikti ir lieliskais Deivids Bovijs Endija Vorhola lomā. Bet arī citādāk - interesanti un kvalitatīvi. 4 no 5.

Sleep With Me (1994) - stāsts par draugiem, par mīlas trijstūri un par jaunību. Eric Stoltz un deviņdesmito gadu pirmās puses 'garša' tās vislabākajā nozīmē. 4,5 no 5.

Fish Tank (2009) - varbūt tāpēc, ka Eiropa, bet varbūt tāpēc, ka darbība norisinās daudzstāvu māju rajonā, bet filmas sajūtā un vidē ir kaut kas ļoti mums pazīstams. Stāsts ir par jaunu meiteni, viņas sapņiem un meklējumiem. Un dzīves/ sadzīves pieredzi kādā (lasīt: jebkurā) mikrorajonā. Interesanti, ka viss stāstījums ir veidots it kā no galvenās varones skatu punkta, radot mazliet pseido dokumentālu sajūtu. 4 no 5.

Beat (2000) - par rakstnieka Viljama Berouza dzīvi, draugiem un attiecībām. Varbūt pat vairāk stāsts par viņa sievu, ne par viņu pašu. Bet stāsts ar lielisku bītņiku kustības sajūtu. Vismaz man tā liekās. :) 4,5 balles no 5.

Decoys 2: Alien Seduction (2007) - o, jā, tas ir kaut kas! :D Otrā daļa (pirmo neesmu redzējusi, bet tas galīgi netraucē) stāstam par koledžu, kuru ir apsēdušas seksīgas citplanētiešu meitenes, kuras tā vien grib, kā pavedināt vietējos vīriešus! Muļķīga filma muļķīgam noskaņojumam. :D Vērtējums? Es pat nezinu. 2 no 5?

Julie Johnson (2001) - jauka, mierīga un, manuprāt, nepelnīti mazpazīstama filma par to, kas notiek, kad cilvēks atklāj, ka viņam patiesībā ir ne tikai sapņi, bet arī potenciāls un ambīcijas tos īstenot. (PS.: [info]wasp_lv, Tev patīk tikai filmas par gejiem? Jo šeit ir meiteņu mīlestība. :D) 3,5 no 5.

Red Faction: Origins (2011) - sci-fi, kas, acīmredzot, uzņemts pēc datorspēles motīviem: teraformātā Marsa kolonozācija un kolonistu cīnīšanās par neatkarību. Viss kā pieklājas - varoņi, viņu meitenes, lidojoši transporta līdzekļi, urbāna vide un episki mērķi. Un lieliski citāti ["-Kāpēc te (uz Marsa) ir tik auksts? - Tāpēc, ka viņi to uztaisīja apdzīvojamu; viņi to neuztaisīja tuvāk Saulei." :) ] Savam žanram - nekas tāds Ļoti, bet es dotu 3,5 no 5.

Johnny English (2003) un Johnny English Reborn (2011) - asprātīgas parodijkomēdijas par britu slepenajiem aģentiem. Atkinsons, kā vienmēr, savā elementā. Bet joki ir gaumīgi un filmas - izklaidējošas. Labi. 4 no 5.

The Smurfs (2011) - atsevišķas smieklīgas epizodes, atsevišķi veiksmīgi tēli, bet kopumā - diezgan paredzama un garlaicīga, bet brīvdienas vakaram, kad neko nopietnu un līdzi domājamu negribas - der. 3 no 5.

Galaxy Quest (1999) - ļoti, ļoti forša sci-fi komēdija ar lieliskiem aktieriem un super humoru - par sci-fi seriāliem, par vidi ap viņiem (aktieriem un faniem). Un stāsts par to, kas notiek, kad tas viss sajaucas ar realitāti/ 'realitāti'. Manuprāt, ļoti forši. 5 no 5.

The Beach (2000) - lieliskas grāmatas lielisks ekranizējums (t.i. - kad distancējas no daudzajām būtiskajām nesaktritībām ar grāmatu). Stāsts par paradīzi - atrastu un zaudētu. Par spīti visam - noteikti 5 no 5.

Dreamland (2006) - treileru parks kaut kur Amerikas tuksnesī un sajūta, kas nāk ar to līdzi - tuksneša naktis un dienas saule. Jaunas meitenes izvēle starp savu nākotni un pienākumu palikt turpat, tuksnesī, un palīdzēt slimajam tēvam un draudzenei. Un sapņi par mīlestību un dzeju. Vienkārši, bet skaisti. 5 no 5.

Untamed Heart (1993) - vēl viena filma, kurai cauri vijās tā foršā deviņdesmito gadu sākuma noskaņa. Interesanti aktieri (Christian Slater un Marisa Tomei) un interesanti viņu atveidotie tēli. Divi īpatnēji cilvēki atrod viens otru ļoti ikdienišķā vidē. 4,5 no 5.

Another Earth (2011) - drāma ar tikai nelielu sci-fi pieskārienu. Patiesībā stāsts kā meditācija par to, vai pastāv otrās iespējas un vai ir iespējams mācīties no kļūdām, vai - ja kaut kur uz citas planētas būtu vēl viens 'tu', vai arī tas 'tu' pieļautu tās pašas kļūdas, izdarītu tās pašas izvēles. 4 no 5.

Pump Up The Volume (1990) - džeks (Christian Slater) vakaros vada mazu, pirātisku radiostaciju. Neviens nezina, kas viņš ir, taču jaunieši ir sajūsmā, bet pieaugušie - šausmās. Bet stāsts īstenībā foršs - par vārda brīvību un cīņu par.. labāku sabiedrību, laikam jau tā varētu teikt. Lai arī stāsts ir par vidusskolu (a.k.a. - skola = sliktie 'teroristi', kas apspiež jauniešu brīvību), uz to var skatīties arī plašāk. Tieši tāpēc kaut kādā veidā liekas, ka filma ir ļoti atbilstoša šim laikam. 4 no 5.

The Arrival (1996) - džeks (Charlie Sheen, iespējams, savā labākajā karjeras posmā) uztver signālu ne no Zemes. Tā kā viņa darba devēji NASĀ un JPL atsakās veikt turpmāku izmeklēšanu, viņš ķeras pie lietas pats uz savu roku. Rezultāts? Nu, rezultāts ir Viņu ierašanās/ satikšana. Bet ja nu Viņi šeit ir bijuši jau ilgu laiku? 3 no 5.
Tags:

links | drain the blood | Add to Memories


Comments {1}

almighty_j

* * *

from: [info]almighty_j
date: 16.. Jan, 2012 - 22:25
links

paldies-paldies-paldies.. :) (sit un klapē plaukstas).

Atbildēt